Termo-BiB og to spennende greske på flaske!

 

Annnonselenke

Vi burde kanskje hatt en amerikansk vin i dag, på 4. juli, men for å være helt ærlig er jeg særs lite imponert over USA for tiden. Vi tar heller turen til Hellas!
I mai kom Norges første Termo-BiB, det vil si en Bag in Box med innebygd kjøler, noe som vil si at den holder seg kjølig i 6-8 timer i romtemperatur etter å ha stått i kjøleskapet. Genialt! Vi ser også på to flasker fra samme produsent.

Boksen heter passende nok Idyll og kommer fra produsenten Diamantakis på Kreta i Hellas. Vinhuset ble etablert i 2008 i landsbyen Kato Assites, midt på øya og ca. 24 km fra Heraklion. De produserer både greske og internasjonale druer, men liker å fokusere på hyperlokale druer som Vidiano, Liatiko og Mandilari.

Vinen er produsert på druene Vilana 40% og Vidiano 60%, 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den har en frisk og fruktig nese med gule frukter, floralske toner og mineraler. På smak er den fruktig og fyldig, god syre, lang utgang som sitter godt. En overraskende god BiB med karakter, godt kjøp! Perfekt til sommerens utflukter.

Diamantakis Diamantopetra White er produsert på Assyrtiko 50% og Vidiano 50%, 13% alkohol og ikke noe sukker å snakke om. Fermentering først på ståltank deretter på eikefat i tre måneder med battonage. 50% ny eik, hvorav 80% fransk og 20% amerikansk. Vinen har gule frukter på nesen, sitrus, florale hint, krydder, mineraler og nøtter. Den er fruktig og konsentrert på smak, syrefrisk og tørr, lang og lett strukturert utgang.
Diamantakis Petali Liatiko er produsert på den spennende druen Liatiko, den har tidligere blitt brukt til oksidert og søt husvin blant grekere, men en del produsenter har nå begynt å lage tørre kvalitetsviner av den. Den har en kompleks og innbydende nese, lett oksidert, mørke bær, røde frukter, teblader og krydder. På smak er den konsentrert, følger nesen, god syre og struktur ut i en lang utgang. En utrolig artig vin, passer til grillmat, pasta, vegetar og torsk. Server avkjølt!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..