To hvite Bag in Boxer!

Annonselenke

Vi ser på to sommerlige Bag in Boxer i dag, begge hvite fra henholdsvis Østerrike og Italia!
Sonnenfenster Grüner Veltliner kommer fra vingården Weingut Frank i Niederösterreich i Østerrike og var ny på polet i mai. Dette er en familiedrevet produsent med hele ti generasjoner bak seg, som har satset på kvalitetsvin gjort for hånd! De gjør alt fra å plante vinstokker til å høste druer for håndkraft. Det er i dag Harald og Daniela Frank som driver dette 23 hektar store vinhuset som produserer Grüner Veltliner, Riesling og Zweigelt.
Vinen har en frisk og fruktig nese med sitrus, gule og grønne frukter, hint av urter og hvit pepper. Den er lett krydret og fruktig på smak, fin syre, lang utgang som sitter godt. En rund og fruktig vin med karakter, godt kjøp! Passer godt til lyst kjøtt som kylling, kalv og svin, eller risotto og grønnsaker.

Cant. Frentana Terre di Chieti Pecorino 2021 kommer fra Abruzzo, en region vi skal se nærmere på i Vin&Brennevin i høst. Dette er den billigste Pecorinoen på boks på polet i dag.
Cantina Frentana består av cirka 400 vinbønder, hovedsakelig små familiebedrifter, som til sammen har rundt 1000 hektar i Frentana-åsene mellom de siste bakkene av Majella-fjellet og helt til Trabocchi, sør i Abruzzo, det er med andre ord et kooperativ. De har fokus på miljøvennlig og økologisk vin samt lokale druesorter.

Vinen har en frisk og fruktig nese, gule frukter, sitrus og hvite steinfrukter. På smak er den fruktig med god syre, god fylde, tørr utgang. En smakfull og god Pecorino, godt kjøp. Super til sjømat og fisk, men også italienske lette retter som risotto, grønnsaker, hvitt kjøtt og ost.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..