Spennende vin fra et spennende vinhus!

Da jeg var i Verona i år for den årlige nyhetssmakingen av Amarone hadde jeg en dag til overs, da tok jeg turen til vingården til en dame jeg ble kjent med for noen år siden. Emma Bentley, originalt fra Storbritannia fant nemlig kjærligheten i Italia, og startet familie på en utrolig spennende vingård!

Vinhuset La Biancara drives av svigerfaren Angiolino Maule og hans kone Rosamaria og deres fire sønner; Francesco, Giacomo, Tommaso og Alessandro. Når jeg besøker de en fin junidag så er det tydelig at alle i familien er involvert, her er det «all hands on deck» med travle dager for flasking!

Siden midten av 80-tallet har de kultivert tolv hektar vinmark etter biodynamiske prinsipper (økologisk sertifisert) i Gambellara øst for Verona, i Italia. I motsetning til i resten av Soave-regionen er jordsmonnet her er vulkansk (basalt) og de har nå 15 hektar vinmark. Angiolino er genuint interessert i vinhistorie, og lager viner slik de gjorde det før det ble normalt å bruke kjemikalier i vinmarken og i vinkjelleren. Han er også grunnleggeren av produsentorganisasjonen VinNatur, og er involvert i flere europeiske studier om hvordan lage best mulig vin uten bruk av kjemikalier.

Vi tok en liten uformell smaking i kjelleren, vinhuset har mange spennende viner, alle naturviner! Her tilsettes ingenting, ei heller fjernes det noe. De lager totalt 9 ulike viner, alle unike for hvert år.

“The wine is the fruit of the earth transformed by mankind; it is the oldest natural beverage known to us. The quality of a wine is that which is imparted by the vineyard; it is indispensable to return to a viticulture and viniculture without chemicals in order to make wines that are expressive of their origins, unique and inimitable and that rise above the standardization and homogeneity that defines the majority of wines commercially available today.”
-Angiolino Maule.

Jeg fikk med meg denne flasken hjem: Angiolino Maule Pico 2017 (2018 er på Vp nå)

Druen er Garganega, og jordsmonnet: Basalt (vulkansk). Vinmarken ble plantet i perioden: 1976-1980.
Den er spontanfermentert med 2 til 3 dager skallmaserasjon før druene presses lett, den har fått 10-12 md. i gamle store slavonske eikefat og den er uklaret og ufiltrert. 

Fruktig nese med hvit steinfrukt, aprikos, sitrus, urter og mineralske hint. Den er fruktig på smak, syrefrisk og konsentrert, tørr, godt skallpreg i en lang utgang. En utrolig flott naturvin, mye smak for pengene!

Hvis du vil besøke vinhuset kan du ta kontakt å høre om de har tid her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..