To flotte viner fra Toscana.

Annonselenke

Disse vinene kommer fra Lucca i Toscana, en nydelig liten by innesluttet av bymurer som absolutt kan anbefales et besøk. Men i dag er det to viner herfra vi skal se på!

Vinhuset er biodynamisk og har jobbet i flere år med å revitalisere eldre vinmarker på eiendommen sin, og da spesielt vinmarker hvor ulike drueplanter vokser sammen som før i tiden! Det er en gruppe venner som har tatt over disse vinmarkene fra en eldre vinprodusent som ikke hadde barn selv å overføre arven videre til, og som nå gjør spennende ting med druene!

Malgiacca Bianco 2021 er produsert på Grechetto 10%, Malvasia 15%, Moscato 10%, Trebbiano 50% og Vermentino 15%. Den har 12.5% alkohol og er kategorisert som naturvin. Den har en spennende og innbydende nese, gule frukter, hvit steinfrukt, litt våt stein, mineraler, sitrus og florale hint. På smak er den konsentrert, fruktig, god syre og en lang og tørr utgang. En spennende og god vin, meget godt kjøp.

Rødvinsdruene (Barbera 10%, Canaioli 15%, Chasselas 10%, Sangiovese 50% og Malvasia Nera 15%) til Malgiacca Rosso 2020 er faktisk tråkket for fot (!) og den har fått noe tid på små fat. 13% alkohol og også en naturvin. Den har en fin aroma av mørke bær, kjølig frukt, skogsbær, lett krydder og mineraler. På smak er den konsentrert med god syre, tørr, fint preg av jordsmonn i en lang ettersmak. En godt balansert og fin vin, godt kjøp!

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..