To fine naturviner fra Abruzzo

Annonselenke

I dag ser vi på enda to fine viner fra Abruzzo, to biodynamiske godbiter!

Oliven- og vingården Marina Palusci ligger lkke utenfor landsbyen Pianella i Abruzzo, Italia og drives av Massimiliano D’Addario, fjerde generasjon og sønn av Marina. Gården omfatter 48 ha oliventrær og 10 ha vinmark fordelt på druetypene Trebbiano, Passerina, Peccorino og Montepulciano som kultiveres etter biodynamiske prinsipper. Familien har alltid laget vin, men først i 2009 valgte Massimiliano å tappe vin på flaske og satse kommersielt.
Druene høstes for hånd når de er helt modne og har høy konsentrasjon. De hvite vinene lages uten skallmaserasjon, men et høyt innhold av polyfenoler fra sent høstede, modne druer beskytter vinen. Vinene filtreres ikke og tilsettes ikke svovel eller andre kjemikalier.
Marina Palusci er eneste vinprodusent i Italia sertifisert av S.A.I.N.S. .

To serier vin: Senzaniente og Plenus

Senzaniente lages av druer fra unge vinstokker og gjæres i temperaturkontrollerte ståltanker.
Plenus lages av druer fra gamle vinstokker plantet mellom 1920 og 1960, ingen temperaturkontroll under gjæring og lengre lagring på tank og flaske.

Marina Palusci Senzaniente Pecorino 2021: Frisk og fruktig nese med gule frukter, florale toner, krydder og mineraler. Den er konsentrert på smak, fruktig med god fylde og syre, tørr og lang utgang. Mye vin for pengene, en lett og fin oransjevin!
Marina Palusci Senzaniente Montepulciano d’Abruzzo 2018: Fruktig nese med mørke bær, typeriktig, skogsbær, krydder og jordsmonn. Den er konsentrert og smakfull, god syre, tørr og strukturert utgang. En strukturert naturvin, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..