Sommertrio!

Annonselenke

I dag ser vi på en fin liten sommertrio!

Vi begynner med en spennende musserende vin, og er du ikke kjent med Col Fondo er Col del Lupo Notae Prosecco Col Fondo absolutt noe du bør teste!

Col Fondo-metoden har røtter tilbake til antikken og er en miks mellom moderne kunnskap og regionens historiske røtter. «Col fondo»-metoden; dels gjæret først i lukket ståltank (charmat), så videre i flaske med bunnfallet (champenoise). I motsetning til «vanlig» Prosecco som får sin 2. gjæring på tank og Champagne som får fjernet bunnfallet sitt.
Col del Lups Notae er såvel økologisk produsert som ufiltrert; en stil som gir vinen dens karakteristiske slørete utseende!

Produsenten holder til i Veneto i Italia, etablert i 1942.
Det er en fruktig og innbydende vin, eple, pære, sitrus og hint av urter. Den er fruktig på smak med godt skum, fin balanse og syre, tørr utgang med bitre hint. En godt balansert og god Col Fondo, anbefales!

Ca’Rugate Soave Classico San Michele 2021 er ute i ny årgang!
Historien til dette vinhuset begynte på starten av 1900tallet da Tessari-familen begynte å selge egenprodusert vin fra osteriaen de leide i Presina. Amedeo Tessari som var familiens overhode døde etter skader han fikk da han var soldat under første verdenskrig og hans kone tok den vanskelige jobben med å fø og oppdra barna deres alene. Fulvio, sønnen, tok på 30-tallet over farens arv og kjøpte vinmarker i Rugate, på 50-tallet kjøpte han vinmarker i Brognoligo og startet nesten på scratch i forhold til jordområde. Azienda Agricola Tessari Fulvio ble «født» på 70-tallet men forandret navn da sønnen Amadeo startet i bedriften, Ca`Rugate er navnet på åsene nord for Brognolio hvor vinmarkene og gården ligger.
På 2000-tallet begynte Ønolog Michele i familiebedriften, de har siden utvidet stort. De har investert i nye anlegg, vinmarker i valpolicella, kjellere og større områder. De tar i mot besøk på gården og tilbyr halvannen times turer som inkluderer besøk i de forskjellige produksjonsrommene, museet og selvfølgelig smaking.
San Michele er navnet på helgenen som markerer starten for innhøstingen.

Vinen har en fruktig aroma med søtlige florale toner, litt sitrus, urter og eple. Smaken er rund, mild og veldig balansert. Den har en fin fedme og man kjenner eple, honningmelon og urter i en lang ettersmak, en meget elegant og druetypisk vin! Fin til lyst kjøtt som kylling, kalkun og svin, samt italienske retter. Inne på mange vinmonopol!

Conte Spagnoletti Zeuli Colombaio Bombino Nero 2021 er produsert på den ytterst lokale druen Bombino Nero, som jeg bare så vidt har hørt om… Produsenten er Conte Spagnoletti Zeuli som holder til i Puglia, på hælen av Italia nærmere bestemt Castel Del Monte. Selv om Italia fikk internasjonal anerkjennelse for sin rosévin tilbake på 1940-tallet, var det først i 2011 at de fikk et eget dedikert område for produksjon av rosé, da Castel del Monte Bombino Nero ble en av de første og relativt sjeldende DOCGene som utelukkende er dedikert til produksjon av rosévin. De produserer økologisk vin og vinen vi ser på i dag har fått relativt lag maserasjonstid, noe man ser på fargen.
Vinen har en fruktig og ganske konsentrert nese med røde frukter og bær, florale hint og urter. På smak er den smakfull med et godt bærpreg, god syre og generelt god balanse, sitter godt! En god vin til en meget god pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..