Frey Riesling 2021

Annonselenker

Frey Riesling 2021 i pouch er en nyhet i tilleggsutvalget, vi ser på denne praktiske sommervinen!
Rheinhessen er størst av samtlige 13 regioner i Tyskland med 25,500 hektar og 2,8 mill liter. Områdene rundt byen Nierstein illustrerer godt ulempene og styrkene til tysk vin. Her finner vi stor produksjon av lavkvalitetsvin, men også viner av topp kvalitet. Riesling herfra er blant Tysklands flotteste.

Vingården Frey ligger i hjertet av landsbyen Ober-Flörsheim, ved den sørlige grensen til det velkjente Rheinhessen-området. Her i tysklands største vinområde er det perfekte forhold for dyrking av topp vindruer, som igjen gir førsteklasses viner. De 100% økologisk dyrkede druene kommer fra ulike jordsmonn og mikroklimaer. Mellom Biebelnheim i nord og Ober-Flörsheim i sør ligger Freys vingårder spredt over et område på 20 km. Massive kalksteiner oppstod i tertiær-tiden, og la grunnlaget for terroiret. Mineralske Rieslinger samt kremete og delikate Pinot-druer vokser på sand-, leire- og kalksteinsholdig jord. Cabernet Sauvignon og Merlot er plantet på grus- og løssholdig jord.

Vingården Freys historie går tilbake til det 18. århundre. I dag dyrkes det vindruer på 32 ha og det produserer ca 15.000 kasser vin årlig.
Philipp og Christopher Frey, samt deres far Stefan, er ansvarlige for hele driften av vingården. Både Philipp og Christopher studerte vinkultur og enologi ved Geisenheim Universitet, som er kjent over hele verden for å være en av de ledende enolog-institusjoner. Praksisplasser hos Vérité i Sonoma Ca. og ved Battenfeld-Spanier i Hohen-Sülzen / Rhh. forberedte dem godt før de ble en del av driften til vingården.

Vinen har en intens aroma av modne eple og sitrus, et lite hint av pære og mineraler. Smaken er rund og behagelig, den er meget elegant og syrebalansert. En frisk og veldig god riesling, absolutt et godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..