Trio fra Abruzzo

Annonselenke

I dag ser vi på en fin trio fra Abruzzo i Italia!

Masciarelli ble grunnlagt i 1981 av Gianni Masciarelli, basert på bærekraftig landbruk og Giannis utrettelige arbeid med regionale druer.
Allerede før hans død i 2008 var Gianni Masciarelli et ikon i den italienske vinverdenen og anerkjent som en nøkkelfigur i moderniseringen av vinproduksjonen i Abruzzo. Hans utrettelige arbeid med druene Montepulciano og Trebbiano var avgjørende for å heve druene, og regionen Chieti, til et internasjonalt kvalitetsnivå.

 

Etter hans altfor tidlige død overtok hans kone Marina Cvetic driften av vingården. Hun har siden bevist at hun ikke bare kan bære arven etter Gianni; hennes ledelse er Masciarelli i dag anerkjent som regionens ledende og et av de absolutte topphusene i Italia. Masciarelli eier totalt 300 hektar fordelt på 10 forskjellige vingårder. Vinmarkene bestyres av Marina og Giannis datter Miriam Lee. De er lokalisert i de fire Abruzzo-provinsene Chieti, Teramo, Pescara og L’Aquila. Gjennom sitt arbeid har mor-datter-teamet også fokusert på å fremme kvinner i vinindustrien, og i dag er mer enn halvparten av Masciarellis ansatte kvinner. Husets vinstil har forblitt den samme siden Gianni etablerte gården, selv om Miriam Lees innflytelse har gitt det et nytt pust. De varierende klima- og jordforholdene mellom Adriaterhavet og Gran Sasso-massivene gir kraftige og konsentrerte, men mineralske viner.

Med denne trioen har du alt du trenger til sommerkvelden, her finner du viner som er versatile og kan brukes til aperitiff, til grillmaten, både vegetar og kjøtt, samt kos.

Masciarelli Trebbiano d’Abruzzo er en ren Trebbiano-vin som navnet tilsier, 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Gule frukter, epler, sitrus, mineraler og lett krydder. Den er fruktig på smak med god syre, rund, behagelig utgang med et fint krydderpreg.
Masciarelli Colline Teatine Rosato er produsert på 100% Montepulciano, 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Røde bær og frukter på nesen, florale hint, krydder. Den er fruktig og syrefrisk med en god struktur, tørr og lang utgang. En flott og matvennlig rosè, mye vin for pengene!
Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo er produsert på 100% Montepulciano, 13.5% alkohol og 3.8 gram sukker per liter. Lett kompleks nese med mørke bær, skogsbær, blåbær, krydder. På smak er den syrefrisk og strukturert, tørr med et fint krydder i en lang utgang. En saftig og smakfull vin, meget godt kjøp.

Husk å få med dere hele artikkelen om Abruzzo i høstmagasinet av Vin&Brennevin som kommer i september/oktober!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..