To flotte rosa viner.

Annonselenke

I dag ser vi på to gode rosèviner, begge fine kjøp!

Cune Rosado 2021 er produsert på 100% Tempranillo, 13.5% alkohol. Den har et fint preg av røde bær på nesen, jordbær, lett krydder, ferske røde frukter og urter. På smak er den fersk og fruktig, rund med en fin syre, ganske lang utgang. En allover fin rosèvin som passer godt til alt fra grillmat til tapas og vegetar.

Om produsenten.
Compania del Norte spana (CVN), ble etablert i landsbyen aro i Rioja Alta i 1879. Produsenten er en av de aller første som startet opp i Rioja, i tiden etter Phylloxera rammet Bordeaux hardt og de trengte erstatningsvin.
Valget falt på Rioja, og den gang var det viktig ligge nær jernbanen. Derfor er CVN en av de 4 store velrennomerte hus som ligger i Haro. Deres hovedbrand er Cune, men de har også andre kjente brands som Vina Real, Monopole og Rioja Premium Bench mark merkene Imperial og Contino. CVNE regnes som en av Spanias og verdens aller beste vinprodusenter, med toppscore mengder av verdens største internasjonale tidsskrifter. Imperial Gran Reserva ble som første spanske vin som vant verdens største vinkåring Wine Spectators årlige Wine of the year.

Fèlsina Pagliarese Toscana Rosato er produsert på Sangiovese 90%, Canaiolo 5%, Mammolo 5%, 13% alkohol. Fèlsina er nok et kjent vinhus for mange, det ligger i Toscana og de er kjente for sine Chiantier. Det ble etablert i 1966 av Domenico Poggiali Fèlsina, som etter hvert fikk Giuseppe Mazzocolin med på laget på 70-tallet og samarbeidet med vennen Luigi Veronelli, dette sammen med ønologens Franco Bernabei arbeid har gjort Fèlsina til det det er i dag.
Vinen har en fruktig og fersk nese med røde og mørke bær, florale toner og urter. Den er delikat og myk på smak med god syre, tørr og fin struktur i en lang utgang. En smakfull og god rosè med fin fylde, drikk til pizza, vegetar og italiensk mat.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..