Traktorvin og traktorrock!

Annonselenke

I dag skal dere få 3 fine traktorviner, samt et godt festivaltips: Traktorrock! Her blir det masse artige traktorrelaterte aktiviteter, samt mat, konserter, utstillinger osv.

«Traktorrock er eit arrangement som tek stad i Vågåmo sentrum i slutten av august. Arrangementet set, som namnet seier, traktoren i fokus. Vi vil vise fram køyretøyane som er ein stor del av kvardagen til dei fleste innbyggarane i bygda vår.

Vågåmo sentrum blir denne helga fylt med lokale traktorar, traktorleverandørar og relevante landbruksrekvisita. I tillegg viser næringslivet og lag og foreiningar seg fram med standar, og eit farmen-inspirert marknad freistar med tradisjonsmat- og handverk. Heile helga gjennom er det ulike postar på programmet, samt ein skikkeleg fest både fredag og laurdag.

Traktorrock blir avslutta med ei storslagen traktorparade søndag klokka 15.00.

Traktorrock er eit lågterskeltilbod, og det er gratis inngang.«

Dette er da en traktorfestival i min hjembygd Vågå 19.-21.8, og når man i tillegg har fått flere nye og spennende restauranter og overnattingssteder de 2-3 siste årene som til sammen kan skilte med både kvalitetsmat, gode vinlister, spennende sovesteder (fra campinghytter til de vakreste suiter) samt et enormt aktivitetstilbud i den vakre naturen vår er det ingen grunn til ikke å ta seg en tur. Når til og med Sophie Elise og gjengen er strålende fornøyd med en helg i Vågå så skal det mye til for å bli skuffet, uansett alder og interesse.

Les hva Jeanette fra bloggen Reiseperler skriver om Nordigard Blessom for eksempel! Eller om en av de nye flotte restaurantene Andre Etasje!

-Faktaboks:
Vågå er en kommune i Ottadalen i Innlandet. Kommunen ligger i det nedre i dalføret av Ottaelva, mellom kommunene Sel og Lom. Du kan ta Dovrebanen med tog og buss (30 min.) videre for å komme til Vågå, eventuelt kjøre. Da kan du vurdere vakre Valdersflya om du kommer sørfra.
«Med rett i overkant av 3500 innbyggere, og nesten like mange reinsdyr, er ikke Vågå det største tettstedet som finnes, men vi har ett veldig levende lokalsamfunn med masse hyggelige butikker og kafeer. Her har vi tilgang på masse aktiviteter og severdigheter, og flotte turmuligheter med direkte adkomst fra sentrum.»
Les mer på Visit Vågå. 

Så til traktorvinen!

Produsenten, Vignobles & Compagnie, er basert i hjertet av Frankrikes eldste vindyrkingsregion, nær Rhône-deltaet som skiller Rhônedalen, Languedoc og Provence. Derfor pleier vingården det sørligste området av Côtes du Rhône-betegnelsen. Den geografiske situasjonen er ideell, og er et stoppested for vinturisme og besøkende på regionens store arkitektoniske steder. Vingården er etablert ved foten av Castillon du Gard, en uvanlig pen bakketoppby fra 1200-tallet. Det historiske kvarteret med sjarmerende asfalterte gater og steinhus er blitt anerkjent av Architectes des Bâtiments de France. I løpet av de siste 25 årene har det vært bygget opp bånd med vinodlerne i Rhônedalen. Så i dag kan VIGNOBLES & COMPAGNIE stole på sine partnerskap med vingårder på til sammen 260 hektar vinranker, i hele den sørlige Rhônedalen. Disse partnerskapene gir opphav til kvalitetsviner som gjenspeiler terroir og deling av kompetanse og ferdigheter.

Petit Tracteur Côtes du Rhône er produsert på Grenache 60%, Mourvèdre 10%, Syrah 30%. Den har en aroma med røde og mørke bær, lett krydder, hint av urter. På smak er den fruktig og rund, fin syre, sitter godt med et fint krydderpreg. En smakfull og god boks, godt kjøp!
Petit Tracteur Côtes du Rhône Blanc er produsert på Grenache Blanc 50%, Marsanne 20%, Roussanne 20%, Viognier 10%. Vinen har en fruktig nese med sitrus, epler, hvit steinfrukt og florale hint. På smak er den fruktig, hint av tropiske toner, følger nesen, litt kort men grei utgang. Fin billig-Rhône.
Petit Tracteur Côtes du Rhône Rosé er produsert på Grenache 70%, Syrah 30%. Den har en fersk og fruktig nese, røde og mørke bær, bringebær, lett krydder og florale hint. På smak er den fruktig, sjarmerende fedme, god syre og tørr utgang. En fersk og fin rosè til en god pris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..