Spennende nyheter fra Atlungstad!

Annonselenke

I juli kom det en spennende pressemelding og to spennende nye akevitter på Vinmonopolet:

Vi begynner med Atlungstad Polarakevitt 150 års jubileum!

«I år er det 150 år siden Roald Amundsen ble født. Nå presenterer Atlungstad Håndverksdestilleri og Kings Bay AS akevitten Polarakevitt som en hyllest til den folkekjære polarhelten.

Roald Amundsen ble født 16. juli 1872, og er best kjent for å være førstemann til Sydpolen i 1911. Han gjorde også flere ekspedisjoner mot Nordpolen, inkludert to luftferder fra Ny-Ålesund.

I 1925 var Roald Amundsen i Ny-Ålesund før og etter at han tok av med sjøflyene N24 og N25. Flyene krasjet i isen, men mannskapet ble berget. I 1926 kom Amundsen tilbake til Ny-Ålesund før han lettet med luftskipet «Norge», med mål å fly over Nordpolen. Under alle sine opphold i Ny-Ålesund bodde Amundsen i sommerboligen til direktøren i Kings Bay Kull Compani. Huset kjenner vi i dag som Amundsenvillaen.

Polarakevitt er laget i samarbeid med Kings Bay AS i Ny-Ålesund på Svalbard. Selskapet har ansvaret for infrastrukturen i byen og for å ta vare på miljø og kulturminner i Ny-Ålesund. Norsk akevitt har lange tradisjoner for å være med på de fleste norske polarekspedisjoner gjennom tidene, og flere har startet sin ferd mot Nordpolen i nettopp Ny-Ålesund.

Polarakevitten er en klassisk akevitt med innslag av karve, anis og fennikel. Akevitten er modnet på sherryfat med en andel som er lagret 5 år på fat. Det er en relativ mild akevitt, inspirert av den typen akevitt Amundsen hadde med seg på polferder. Den kan dog brukes ved de fleste anledninger.»

Atlungstad Polarakevitt er tappet i 1500 eksemplarer. De første 750 flaskene er nummererte og selges kun i Ny-Ålesund, de resterende 750 flaskene ble tilgjengelig på polet i juli.

Lett krydret nese med fint fatpreg, tørket frukt, karve og fenikkel. Den er ganske klassisk på smak, rund og mild, lett å drikke men likevel en lang og god utgang!

«Atlungstad Telemark Aquavit er inspirert av de gamle brygge og brennevins tradisjonene. Både etikett og innhold er tuftet på gamle håndverkstradisjoner, noe flaskens utseende også bærer godt preg av.

Atlungstad Håndverksdestilleri er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven, både gjennom sin håndverksproduksjon av norsk brennevin og gjennom utformingen av flaskene.

Etiketten til Telemark akevitt er formgitt av Telemarks store rosemaler Geir Kåsastul. Han har malt siden han var 6 år gammel og maler fortsatt etter samme prinsipp som rosemalerne gjorde på 1700- og 1800-tallet.

Kåsastul har fått en rekke førstepremier fra handels- og landbruksmessa Dyrsku’n, og er også godt kjent for sitt arbeid på «Stavsro» i Tuddal. Han fikk også stimuleringsprisen fra Dyrsku’n i 2011.

Telemark akevitt er en smaksrik akevitt og innslag av karve, fennikel, einer og noe røkt malt. Eineren kommer fra briskelåg, og røyken fra tørkingen av den spirede malten. Dette er tradisjonelle smaker en finner i de gamle brennevinene.

Akevitten er godt avrundet og kan drikkes alene, gjerne når en ønsker noe godt i glasset foran peisen på hytta.»

Den har en mild og fin aroma med krydder, karve, fenikkel, einer og hint av røyk og malt. På smak er den mildt krydret, rund, følger nesen med en lang og fin utgang, også her med hint av røyk. En fin og tradisjonsrik akevitt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..