Flere digge naturvinnyheter!

Annonselenke

I dag ser vi på flere digge naturvinnyheter!

Vi begynner med den deilige franske hvitvinen Dom Fessardiere Sirene!
Domaine de la Fessardiere har dyrket økologisk vin siden 1997 og omfatter ca. 25ha primært plantet med Melon de Bourgogne, Domainet ligger øst for byen Nantes i Loire.
I 2014 overtok Emeline og Jérôme huset og har til lagt sig en mer naturlig vinifikasjon med mindre bruk av svovel. Det gjør at vinene fremstår enda mer rene og klare i utrykket.

100% Chardonnay høstes for hånd og mosten presses direkte med 9 måneders modning på bunnfallet. 50% av vinen lagres på store gamle foudres, resten i en underjordisk tank med naturlig kjøling. Vinen har en innbydende og konsentrert nese med gule og litt saltaktige frukter, sitrus og mineraler. Den er rik på smak, rund, god syre, lang og mineralsk utgang. En utrolig flott Chardonnay, må smakes!

Mas Coutelou Matubu er også fra Frankrike. Med sine instinkter som kompass er Jean-Franciois Coutelou en av de store innen naturvin. Kjennetegnet på vinene hans er en forfriskende tolkning av de originale smakene fra Languedoc, med bevaring av gamle druesorter.
Jean-François tok over familievingården på 20 ha. i 1980, og i 1987 fikk han vinmarkene sertifisert økologisk. Store deler av eiendommen (7 ha.) har nå oliven- og frukttrær for å skape gunstige forhold for vinplantene med mer diversitet og mindre skadedyr.
Vinen har en kompleks og spennende aroma, mørke bær, skogsbær, fint skallpreg og krydder. Den er konsentrert og rik på smak, god syre og fine tanniner i en lang utgang som sitter godt. Skikkelig kjøttvin med sine integrerte 14%.
Jean-Yves Péron i Vicini Moscato er en flott oransje- og naturvin. Jean-Yves Péron er et velkjent navn for mange naturvinsentusiaster – man kan nesten kalle ham en levende legende innen sjangeren. Péron, som er født og oppvokst i Savoie, studerte ønologi i Bordeaux på slutten av 90-tallet før han jobbet rundt i Frankrike for å få erfaring og inspirasjon. I dag bor han i den lille alpekommunen Chevaline, omtrent midt mellom Albertville og Annecy, og Péron jobber 100% manuelt i bratte og karrige vinmarker på opptil 550 meters høyde. Mange av vinstokkene i dette ulente terrenget er over 100 år gamle, og Péron mener det å få jobbe i disse eldgamle vinmarkene er vel verdt alt slitet. Han har to hektar med egendyrkede druer og kjøper inn noe fra likesinnede kollegaer fra både Frankrike og Italia. De fra Italia, nærmere bestemt Piemonte, merkes med I Vicini, som dagens vin.
Aromatisk og innbydende nese med appelsinskall, annen sitrus, gule frukter, florale toner og urter. På smak er den rik og fyldig, fin syre, lang ettersmak med balanserte tanniner. En spennende og fin tørr Moscato, mye smak for pengene!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..