Nyheter fra Portugal.

Annonselenke

Vi fortsetter med julinyheter, i dag fra Portugal.

Casca Wines er etablert av vindyrkere og vinmakere som har forpliktet seg til å skape kvalitet til en fornuftig pris, og gjennom det en merkevare forbundet med kvalitet. Selskapet ble startet av Hélder Cunha og Alexandre Tirano. Hélder Cunha er en erfaren vinmaker som startet sin karriere i Napa Valley i California, USA og også var innom forskningsaktiviteter tidligere. I dag er han en prisbelønt vinmaker i Douro-området i Portugal.

Douro-elva og dalen den renner gjennom, er viden kjent for sin portvin. Vinregionen Douro strekker seg fra spanskegrensen til en fjellkjede, Serras do Marão e Montemuro, ca. 90 kilometer fra Atlanterhavskysten. Regionen er fra naturens side delt i tre områder, Baixo (nedre) Corgo, Alto (øvre) Corgo og Alto (øvre) Douro. Disse områdene er klimatisk forskjellig

På Setúbal-halvøya finner vi både sletteland og fjellområder. Jordsmonnet er preget av sand, kalk og leire. Langs denne delen av Atlanterhavskysten – som ved deler av Middelhavet – er klimaet preget av varme tørre somre og milde, men ofte regnfulle fuktige vintre. Navnet Cabo da Roca betyr Kapp Roca som for øvrig er det vestligste punktet på det europeiske kontinentet, rett nordvest for Lisboa.

Fjellkjeden beskytter området mot fuktige atlanterhavsvind. Klimaet blir stadig mer kontinentalt dess lengre øst en kommer. Jordsmonnet er dominert av skifer og har ofte høy surhetsgrad. I Douro står ca. 33.000 vinbønder for dyrkingen av vindruer. I løpet av de siste tiårene har en stadig større del av druene blitt benyttet til produksjon av rødvin og hvitvin.

Cabo da Roca Setúbal Branco er produsert på Fernão Pires, Moscatel Graúdo og Arinto. Vinen har en aromatisk og innbydende nese, fruktig og floral, hint av urter. Den er frisk og lett tropisk på smak, rund med god syre, sitter godt og lett strukturert. En fin og frisk hvit portugiser!
Monte Cascas Douro Reserva 2015 er produsert på Touriga Franca, Touriga Nacional og Tinta Roriz. Lett kompleks nese med mørke bær, skogsbær, mokka og vanilje. Den er fruktig og rund med god syre og struktur, saftig stil og lang utgang. En flott 7-åring, godt balansert og et ypperlig billig-alternativ til en god Bordeaux.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..