To flotte franske!

Annonselenke

I dag skal vi se på Ch. Coufran 2010 og Ch. Verdignan 2009, to viner som tilsynelatende er fra forskjellige vinhus. Men det er de ikke. Menneskene som lager de er de samme, vinmarkene ligger rett ved siden av hverandre, men stilen er litt forskjellig, vi ser nærmere på de!

Ch. Coufran 2010 kommer fra Chateau Coufran som ligger på ca 76 hektar vinmark, og det produseres ca. 400.000 flasker her årlig. Stilen er klassisk Bordeaux og det brukes mest cabernet Sauvignon i vinene.

Chateau Verdignan 2009 er fra Chateau Verdignan, rett over veien for Coufran med sine 61 hektar, her brukes det mest merlot i vinene og de lager ca. 300.000 flasker i året.

Det som er felles for de to eiendommene er at de eies av Miailhefamilien og at vinmarkene ligger nord i Haut-Medoc. De bestemte for mange tiår siden at de skulle lagre vinen for kjøperne, slik at vinen var relativt drikkeklar, noe som er relativt uvanlig her. De har til enhver tid ca. 6 millioner flasker liggende på lagring! Risikabelt for produsenten, men veldig bra for oss konsumenter.

 

Ch. Coufran 2010 har en fin aroma av moden frukt, mørke bær, hint av urter og krydder. Den er konsentrert og rik på smak, lett utviklet, mye mørk frukt, fin struktur og tanniner, lang og tørr utgang. En vin med meget gode lagringsmuligheter.

Chateau Verdignan 2009 har en intens nese med mørk frukt, solbær, mørke bår, litt urter og et godt integrert fatpreg. Den er fruktig og fin på smak, bløte tanniner og innbydende fruktsmaker av solbær, krydder og fat. Også denne tåler noen år til i kjelleren, men er flott nå også!

2 meget godt prisede Bordeauxviner, kjøp noen av hver, smak på en av de og putt resten i kjelleren for å smake utviklingen etter hvert!
Dette er også ypperlige høstviner, da de passer perfekt til rødt kjøtt, vilt og gryter!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..