Nye årganger fra Jadot!

Annonselenke

To nye årganger fra Jadot!

Om vinhuset.
Historien om dette vinhuset starter i 1826 når familien Jadot kjøpte vinmarken Beaune 1er Cru, Clos des Ursules.
Maison Louis Jadot, en av Burgunds mest anerkjente og største produsenter, ble grunnlagt i 1859 og var ledet av Jadot familien frem til 1962 da André Gagey overtok.
Hans sønn, Pierre-Henry Gagey har drevet firmaet siden 1991.
De eier eller kontrollerer i dag ca. 170 hektar vinmarker i Burgund, fra Côte d’Or til Mâconnais, og helt ned til Beaujolais og produserer 8.5 millioner flasker fra 150 forskjellige appellasjoner.
Det som gjør at Louis Jadot skiller seg fra de fleste andre store produsentene i regionen, er antallet vinmarker de enten eier selv eller kontrollerer ved kontrakt.
78 hektar i Côte d’Or, gjør de til en av de største, 70 hektar i Beaujolais (Château des Jaques) samt det siste tilskuddet i Pouilly-Fuissé på 18 hektar (Domaine Ferret).
Nøkkelpersonen hos Jadot, vinmakeren Jacques Lardière, pensjonerte seg i slutten av desember 2012 og ga stafettpinnen videre til Frederic Barnier.
De produserer hovedsakelig Chardonnay og Pinot Noir men også noe Gamay og Aligotè.


Louis Jadot Chablis 2021: Vinen har en typeriktig og deilig aroma av friske epler, sitrus, mineraltoner og urter. Den er fyldig med en fin friskhet, preg av de samme smakene som i aromaen, lang ettersmak med elegant mineralpreg.
Flott og typeriktig chablis med godt terroirpreg i en syrefrisk og konsentrert årgang. Nytes gjerne alene, men også til fisk, sjømat, østers og lette kyllingretter. 

Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Rouge 2020 er også ute i ny årgang. Vinen har et lett og fruktig bærpreg, saftig med røde bær, kirsebær, litt jordsmonn og hint av fat. Smaken er saftig og elegant, fyldig med god fruktighet, fin syre og tanniner, god balanse. Sitter godt i munnen, saftig årgang. En utrolig flott vin til  250 kroner! Passer til storfe, lam, kylling.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..