Vermell Celler del Roure 2016

Vermell Celler del Roure 2016 er en litt spennende vin fra Spania, perfekt nå på høsten. Den er lagret på amfora, et tema du kan lese mer om i Vin&Brennevin som straks er ute i nytt magasin!
Celler del Roure er pioneer innen kvalitetsvin i Valencia. Eier Pablo Calatayud er meget engasjert i få lokale, nesten utryddede drue-typer til å skinne.
Vinhuset startet opp på slutten av 1990-tallet, i en tid med mange nye vinhus og nye vinstiler i Spania. Eiendommen hadde allerede flere vinmarker og parseller beplantet med gamle, lokale druesorter. Vingården ligger i Moixent og dekker ca. 40 ha med blant annet druene mandó, garró og garnacha tintorea. Noen av vinmarkene ligger opp mot 700 moh i et svært tørt område. Fra 2010 begynte produsenten å bruke de gamle amforaene som er nedgravet i kalk-kjelleren. Amforaene er på 2800l og kjelleren rommer ca. 100 slike, men det er kun ca. 20 av de i best forfatning som brukes. Mesteparten av vinene gjæres i ståltanker foruten en liten andel som gjæres i gamle Lagares (åpne sementtanker). Deretter renner vinen naturlig ned i kjelleren og rett i amforaene. Amforaene er med på å gi vinen en frisk og bløt struktur. Vinene er økologisk sertifisert.

Vinen er produsert på 70% garnatxa tintorera, 30% mandó, druene kommer fra ulike parseller ca. 600 moh. fra Alcusses, Moixent og Terres dels Alforins, de er gjæret i ståltank med videre modning minst 4 mnd. i amfora på 2800 liter. Økologisk sertifisert.
Den er bærpreget på nesen, saftig preg, røde og mørke bær, florale toner og urter. På smak er den saftig, ung og frisk, utgang som sitter godt med fine tanniner. En frisk og fin vin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..