Viltviner!

Annonselenke

I dag ser vi på noen flotte viltviner!
Jeg håper dere nyter høsten med noe av det beste kjøttet vi har i Norge, nemlig vilkjøtt! Elg, hjort, rein… Vi har masse godsaker å velge i, her er vinene du bør drikke til:

Faustino I har helt siden den ble lansert på slutten av 1960-tallet vært den mestselgende Rioja Gran Reserva i verden. Noen ganger er det langt mellom de gode årgangene i verdens beste vinregioner, andre ganger kommer de i par. Utmerkede tvilling-årganger kaller man fenomenet, og i 2010 og 2011 slo dette til i Rioja. 2011 ble, som i 2010, vurdert som en utmerket årgang – med 5 av 5 stjerner.

Faustino I Gran Reserva 2011: Vinen har en innbydende og lett moden aroma av mørke bær, tørket frukt, noe florale toner, krydder og den karakteristiske eiken. Den er fyldig med rik frukt, rund i kantene med en flott balanse, syren er fin, det samme med tanninene. Mørk og moden frukt som på nesen og en lang og nydelig ettersmak. Klassiker!

Julia Kemper Touriga Nacional 2013 er toppvinen fra en av Portugals fremste vinmakere, Julia Kemper. Fottråkket i tradisjonelle portvins-lagares og lagret på brukt fransk eik. Vinen har en lett utviklet nese med mørke bær, krydder, jordsmonn, vanilje og fat. Den er rik på smak, fin fylde og syre, tørr ettersmak med fine tanniner. En smakfull og flott vin som allerede er 9 år, men som tåler en del år til. Drikkes også godt nå!
Det klassiske valget til viltkjøtt er rødvin. Viltkjøtt er generelt sett magert, noe vilt har delikat og mild smak, annet har rik og kraftig smak. Tilbehør og tilberedningsmetode er det som har mest på si for vinvalget. Viltkjøtt har mer sødme og syrlighet enn annet kjøtt. Det kan også ha smak av urter og skog, så smak deg frem og finn viner som komplimenterer. Sødmen i maten får vinen til å virke mindre fruktig og litt spinklere. Hvis sødmefullt tilbehør spiller en stor rolle i viltretten din, så fungerer det godt med fyldigere og fruktigere viner. Siden kjøttet er mørt med en fin struktur vil det også være godt med viner som har saftig munnfølelse og moderat med tannin. Ønsker du en vin med en del tanniner kan du balansere det med en viltsaus med fløte eller med annet tilbehør med fett, for eksempel bacon eller smørdampede grønnsaker.
Château Patache d’Aux er en eiendom med lang historie som ligger i det nordlige Medoc, Ch. Patache d’Aux 2015 er produsert på Merlot 30%, Petit Verdot 3%, Cabernet Franc 7%, Cabernet Sauvignon 60%, 13% alkohol. Den har en innbydende nese med mørke bær, moden frukt, florale toner og urter. Den er fruktig og rund på smak, fin syre, lett modent preg, tørr ettersmak. En veldig fin billig-Bordeaux, godt kjøp!

Masi feirer 250 års jubileum i år. Navnet Masi kommer fra vinmarkene Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classico. Familien Boscaini har siden den gang vært kjent som den historisk viktigste Amarone-produsenten i Italia. Dobbel fermentering, 24 md. fatlagring og 6 md. flaskemodning. Druesammensetning: Corvina 70%, Rondinella 25% Molinara 5%, 13% alkohol.

Masi Campofiorin 2019: Den er frisk og fruktig med et godt bærpreg, hint av utviklede toner, litt tørket frukt og urter. Lett utviklet også på smak, god frukt, fin balanse, lang og fast utgang. Et godt kjøp, mye vin for pengene.
Viña Alberdi Reserva 2018 kommer fra Riojas mest anerkjente og klassiske Rioja produsenter. Uten å svikte sin filosofi om å lage klassiske Rioja-viner har vinhuset de siste årene anpasset seg dagens konsumenter med friskere viner med stort lagringspotensiale, hvor også tekstur og eleganse har sin plass, slik det alltid har hatt. Dette er en ren Tempranilllo med 14.5% alkohol.
Klassisk og fatpreget nese, mørke bær, lett krydder. På smak er den veldig fruktig, fin syre og fylde, tørr ettersmak. En lett fatpreget og fruktig vin, kosevin! Digg til lam.
Gladkokken Langhe Rosso er et nytt tilskudd i Gladkokkens vinserie som viser Piemonte fra sin beste side. Vinen er fremstilt av Nebbiolo og Barbera fra vindistriktet Langhe. Den er fruktig og innbydende på nesen, røde og mørke bær, urter og krydder. Den er fruktig også på smak, godt balansert med fin syre, saftig og tørr utgang. En godt balansert og god vin, mye vin for pengene, versatil.

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..