En ganske ny vin og en artig vin fra Argentina og Østerrike.

Annonselenke

To vidt forskjellige viner i dag, forskjellige druer, farger og kontinent! Rødvinen er ganske ny på markedet.
Historien til Esterhazy Winery begynner med byggingen av vinkjelleren i Esterhazy-palasset i Eisenstadt for over 300 år siden. Nye standarder ble satt da Monsieur LeBon, en kjellermester fra Burgund, gikk inn i tjenesten til Esterhazy-prinsene i 1758. Det har også blitt ført kjellerbøker siden denne tiden. LeBon brakte også nye druesorter til Burgenland. I tillegg til de historiske druesortene Blaufränkisch, Furmint og Welschriesling, ble Pinot Noir plantet i Burgenland for første gang. Som en konsekvens av det bærekraftige arbeidet i vinmarkene ble det offisielt sendt inn en søknad om økologisk sertifisering i 2020 for de rundt 60 hektar med vinmarker som eies av vingården. I kjelleren jobber de med forskjellige vinkar som amforaer, fat og bærekraftig produserte trefat laget av lokal Leithaberg-eik. De ønsker å finne den beste måten å modnes på for å produsere viner som er typiske for deres region og variasjon på et absolutt toppnivå, som alltid bærer en veldig tydelig Esterhazy-signatur.
Esterházy Sankt Margarethen Chardonnay 2019 er da en Chardonnay, den har ligget på bunnfall i 8-9 måneder og har kraftige 14% alkohol. Den har et fint preg av epler på nesen, gul frukt, sitrus, smør og hint av nøtter. Den er fruktig og rund på smak, ok syre, lang og god ettersmak. En god og rund kosevin.

Caiquén er en vill gås fra Patagonia som flyr over Andesfjellene mellom Argentina og Chile. Ved å legge ut på denne grenseovergangen tar Caiquén en stor utfordring. Akkurat som Caiquén, tok Aurelio Montes, grunnlegger av den chilenske vingården Bodega Montes, flere turer over Andesfjellene til han i 2000 gjenoppdaget Mendoza som et sjenerøst land fylt med flotte vinstokker og hardtarbeidende mennesker. I 2001 skjønte han at Mendoza var det perfekte stedet å lage Kaiken Wines.
Kaiken Ultra Pinot Noir 2021 er en ren Pinot Noir som har fått noen måneder på fat, 13% alkohol. Saftig nese med mørke bær, urter, røde frukter, krydder og florale hint. Den er rund og fruktig på smak med en fin fylde, god syre, lang og tørr ettersmak. Ganske slank og elegant Pinot fra Argentina.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..