Dr. Hermann har inntatt polet!

Annonselenker

Vinhuset Dr. Hermann inntok Vinmonopolet i september, les mer om vinene her!

Vingården til Dr. Hermann består av 9 hektar vinmark som drives av Rudi Hermann sammen med sin sønn Christian. De kommer fra en familie med flere hundre års erfaring med vinmaking. Eiendommen de driver nå ble dannet i 1967 da den anerkjente vingården Joh. Jos. Christoffel Erben i Ürzig ble delt som et resultat av et arveoppgjør. Christians bestefar, legen Dr. Hermann, fikk en del av denne vinmarken og opprettet sin egen vingård.
Senere har familien flyttet vinproduksjonen fra Ürzig til Erden da de så behovet for et mer modernisert produksjonsanlegg.
Familien Hermann sine vinranker, som hovedsakelig består av riesling, er alle upodete og vokser på de berømte bratte fjellskråningene «Erdener Prälat», «Erdener Treppchen» og Ürziger Würzgarten».
Kraftig beskjæring av vinplantene kombinert med redusert avkastning, naturlig kultivering i vinmarken og selektiv innhøstning bidrar til å oppnå komplekse viner med høyt kvalitetsnivå.
Vinene gjennomgår en sakte fermentering i 6 til 12 uker i ståltanker for deretter å ligge på bunnfallet som tilfører både karakter og stabilitet til vinene.
Målet til Dr. Hermann er at vinene skal bevare de naturlige aromaene som finnes i vinmarken og produsere distinkte, uttrykksfulle og lagringsdyktige viner.

Dr. Hermann Riesling Trocken 2021: Vinen har en frisk og fruktig nese, eple, sitrus, hint av mineraler. Den er fruktig på smak med god syre, tørr og elegant i en ganske lang utgang. Fersk og fruktig Riesling, drikkes godt nå men tåler noen år i kjelleren også.
Dr. Hermann Piesporter Goldtröpfchen 2021: Lett kompleks og innbydende nese med modne epler, sitrus, hvit steinfrukt, mineraler og krydder. På smak er den konsentrert, fruktig og rund med god syre, lang og lett krydret ettersmak. En meget godt balansert og fin vin, tåler minst 20 år i kjelleren.
Dr. Hermann Treppchen Rsl Kab -6- 2021: Innbydende nesen med moden frukt, epler, pære, hvit steinfrukt, lett krydder og mineraler. Den er fruktig og fyldig på smak, fin sødme og syre, lang og rund utgang. En ung vin som drikkes godt nå, men som vil utvikle seg fint i hvert fall 10 år til.
Dr. Hermann Würzgarten in der Kranklei 2021: En spennende og fruktig nese med florale toner, epler, urter og mineraler. Den er fruktig med en fin sødme, god syre, lett urtepreget og rund utgang. En deilig Spätlese som kan ligge 30 år.
Dr. Hermann Erdener Herzlei Spätlese 2021: Moden, kompleks og innbydende nese, aromatisk med gule frukter, florale toner og mineraler. Den er fruktig og fyldig på smak, god syre, lett krydret og lang og rik ettersmak. En intens og deilig vin som også tåler lang tid i kjelleren.
Dr. Hermann Erdener Treppchen GG 2020: Deilig nese med epler, sitrus, florale og tropiske hint, mineraler. Den er kompleks og konsentrert på smak, godt balansert, tørr og lang ettersmak. En stor og flott GG, drikkes godt nå og tåler 10+ i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..