Årets Halloween vin kommer fra Spania!

Annonselenker

Når barna er ute å tigger etter godteri, eventuelt ligger utslått i sukkersjokk kan det være digg med noe å kose seg med for oss voksne også… Her er årets Halloween vin!

Disse tre spennende vinene kommer fra området DO Yecla i Murcia Spania, en up-and-coming vinproduserende region som fokuserer på druen Monastrell. Det er et prosjekt fra et vinhus som kaller seg Winery On Creations som driver ca. 50 hektar vinmark, hvor de har skapt 7 designerviner fra nevnte region, vi har tre av de i Norge. Vinmakeren heter Pablo Cortès og det er han og den kreative Karel Eissner som står bak dette vinprosjektet, de vil skape viner som faktisk kan bli bedømt på etiketten.
Vinene har vunnet flere priser og mange medaljer, både for designet og vinene siden de ble sluppet og alle er veganske.

“Innovation and design are compatible with quality wines,” -Karel Eissner

Den første de produserte var Classic:

Demuerte Classic er produsert på Monastrell 50%, Shiraz 50%, 14.5% alkohol. Lagret i minst 9 mnd på Franske eikefat, ca 15.000 flasker. Vinen har en konsentrert nese med mørke bær, krydder, fat og mørke frukter. Den er fruktig også på smak, tørr, fin syre, runde tanniner i en lett fatpreget ettersmak. En smakfull og fin vin.

 

Gold er lagd for å snu en hverdagslig kveld til en spesiell en, med vin. Ca 15.000 flasker. Den er drikkeklar nå, men kan fint ligge 3-5 år for en enda finere utvikling.

Demuerte Gold er produsert på Garnacha 20%, Monastrell 50%, Shiraz 30%, 14.5% alkohol. Lagret i minst 12 mnd på Franske eikefat. Den har en innbydende nese med modne mørke bær, urter, lakris, krydder, pepper, vanilje og fat. På smak er den rik og konsentrert, følger nesen med en fin syre og fylde, lang og lett strukturert ettersmak. En smakfull og flott vin, ypperlig til rødt kjøtt.

Deluxe er skapt for en glamorøs kveld skriver produsenten på nettsidene sine, og er produsert på vinplanter som er over 60 år gamle. Ca 15.000 flasker.

Demuerte Deluxe er produsert på Petit Verdot 10%, Shiraz 10%, Monastrell 80%, 14.5% alkohol. Lagret Min 18 mnd på Franske eikefat. Vinen er kompleks på nesen med mørke bær og modne frukter, kirsebær, kokt jordbær, krydder, vanilje og fat. Den er konsentrert og rik på smak, flott fylde og struktur, lang og tørr ettersmak med et fint fatpreg. En utrolig flott vin, kompleks og deilig. Tåler en del år i kjelleren også!

Vinene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..