Ch. Rioublanc 2016

Annonselenke

Rimelig 6 år gammel Bordeaux? Ch. Rioublanc 2016 er svaret! (For flere tips, sjekk Vin&Brennevin 3/22)

Château Rioublanc er en av de største økologiske og familieeide eiendommene i Bordeaux med et areal på over 50 ha. Vinmarkene ligger i Saint Ciers d’Abzac, en liten landsby i den generelle appellasjonen AOP Bordeaux, en drøy halvtimes kjøring nordvestover fra Saint Emilion. Eiendommen ble kjøpt av Edouard Carretero, faren til Philippe, i 1963, da med kun 5 ha dyrket mark, hvorav alt var grønne druer. Philippe ble med i familieforetaket i 1989, som nyutdannet ønolog, og sammen utviklet de eiendommen fra 15 ha til dagens ca 50 ha. I 2009 begynte arbeidet med økologisk sertifisering, og vinene har vært sertifisert fra 2012-årgangen. Det har vært et langsiktig og nitidig arbeid.

Vinen er produsert på 75% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, den har ligget ett år på fat. 13% alkohol.

Vinen har en fin nese med røde og mørke bær, jordsmonn, krydder og hint av fat. Den er fint utviklet og fruktig på smak, rund, fin syre, sitter godt og lett krydret. Mye smak for pengene, meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..