Nyheter fra Grimaldi.

Annonselenke

Italienske Grimaldi slapp nyheter på Vinmonopolet i september, vi ser på noen av de!

Vinhuset har fire generasjoner med erfaring da de begynte sitt vineventyr på starten av det 19. århundre. Allerede da fokuserte Grandfather Giuseppe på Dolcetto, men også de andre lokale druene! Etter krigen startet arbeidet med modernisering av vinmarkene og det ble vektlagt å dyrke lokale druer på de beste voksestedene for de ulike sortene, alt under den stødige hånden til Carlo Grimaldi. I starten av 50-tallet ble de første årgangene av Barolo og Barbaresco tappet og familien leverer fortsatt topp kvalitet av en rekke ulike viner. Druene dyrkes både i Langhe og Roero og de hvite får en sakte, ganske kjølig gjæring i ståltank for å bevare frisk frukt aroma og modnes gjerne noe på fint bunnfall. De røde blir gjæret i ståltank og også sementkar og modnes på store slavoniske botti for å unngå særlig eikearomaer. Kun på Barbera Superiore bruker de noe barrique for modning.
Luigini, barnebarnet til Giuseppe begynte på 80- og 90-tallet å fokusere på eksport også, som er en grunn til at de er kjent i mange land i dag. Elias, 4. generasjon, begynte i vinhuset i 2013 og jobber nå sammen med de andre for å fortsette denne familiesagaen i Piemonte.

«I prefer my wines to keep the characteristics of the grapes from which they come rather than the wood in which they have been aged.» -Luigino Grimaldi

Grimaldi Dolcetto di Diano d’Alba 2021: Nese med mørke bær og frukter, kirsebær, plommer og krydder. Den er fruktig med god syre, tørr og strukturert utgang. Strukturert Dolcetto, matvennlig.
Grimaldi Barbera d’Alba 2020: Fruktig nese med røde og mørke bær, bringebær, kirsebær, urter og lett krydder. Den er fruktig med et deilig bærpreg, god syre, lang og tørr utgang. En Barbera i en veldig frisk og fruktig stil.
Grimaldi Luigino Nebbiolo d’Alba 2020: Innbydende nese, røde og mørke bær, krydder, florale toner. Den er fruktig, har god syrestruktur, lang og tørr ettersmak. En god Nebbiolo, drikkeklar nå med lufting. Godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..