Septembernyheter

Annonselenke

Disse fine vinene kom på Vinmonopolet i september:

Valle Reale
Kjører man opp i høyden fra Pescara på Italias østkyst, kommer du til noe av det mest spektakulære og ville landskapet i hele Italia. I dette naturreservatet er jordsmonnet magert og klimaet tøft. Slikt blir det bra drueråstoff av. Kjølige netter og varme dager gir særlig god friskhet og finesse til vinene. Leonardo Pizzolo dyrker her druene trebbiano og montepulciano etter økologiske prinsipper. Hele produksjonen er fra 2013 årgangen også sertifisert økologisk, noe som gjør Pizzolo og Valle Reale til Italias ledende økologiske vinprodusent. All frukt høstes for hånd og vinifieres med stedegen gjær. Legendariske Valentini, som holder til ikke langt unna, er Leonardos ledestjerne hva filosofi og kvalitet angår.

Valle Reale Trebbiano d’Abruzzo 2021: Frisk og fruktig nese, gule og grønne frukter, florale toner og sitrus. Den er fruktig også på smak, følger nesen, fin syre og sitter godt. En fruktig og fin Trebbiano.

Erwan Masse
Dette er et nytt vinhus i Rhône.

Erwan Masse Saint Joseph 2020: Lett kompleks nese med mørke bær, skogsbær, krydder, pepper, hint av fat. Den er rik og fyldig på smak, saftig med fin syre, fine tanniner i en lang og lett mineralsk utgang. En konsentrert og tørr vin, godt laget!
Erwan Masse La Robe Rouge Syrah 2021: Mørke bær på nesen, røde frukter, lett krydder. Den er fruktig med en fin fylde og syre, lang og tørr utgang. Fin Syrah, ung og saftig.
Clos des Brusquieres en av de mest tradisjonsrike produsentene i Châteauneuf-du-Pape appellasjonen og lager kun en cuvée basert på en blanding av 5 ulike druer. Courtil-familien har eid denne 9 hektar eiendommen i fire generasjoner. Hoveddelen av vinstokkene ligger rundt pavens slott på åsen ‘Les Tresquoys’. Nåværende eier, Claude Courtil, er nevø er Henri Bonneau (en av Chateauneufs mest kjent produsenter). Claude Courtil lærte sin vinkunst av Bonneau’s filosofi og benytter blant annet gamle store fat i lagringsprosessen
Clos des Brusquieres dekker om lag 9 hektar vinmarker fordelt på flere parseller i Châteauneuf-du-Pape. Produksjonen er liten og lite systematisk. Årgangen bestemmer hva som må gjøres for hver druetype og når vinmakeren er tilfreds. Sementtanker er benyttet i gjæringsprosessen.
Le Petit Brusquieres Causans: Lett kompleks med mørke bær og frukter, lett krydder og jordsmonn. Den er fruktig med god fylde, fin syre, lang og deilig ettersmak med gode tanniner. Krydret og varm finish. En flott vin til en god pris, perfekt til høsten.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..