Tre fra Zenato til høstkosen!

Annonselenke

Vinhøna anbefaler disse tre vinene til høstkosen, og nå nærmer jo jul seg med stormskritt også…

Om produsenten.
Vinhuset Zenato er nok kjent for mange og det fylte 60 år i år, Sergio Zenato startet det hele og det er nå barna hans som driver familiegården videre med lidenskap. Som Sergio er Alberto og Nadia Zenato interessert i gamle druetyper og respekterer gamle tradisjoner kombinert med moderne nytenkning. De produserer mye mindre vin enn de har mulighet til for å gi maksimal oppmerksomhet og derav kvalitet til den vinen de produserer, det kjennes på vinen deres!

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2019: Vinen har en deilig og fruktig aroma, røde bær, mørk frukt, hint av rosiner, krydder og vanilje. Den er fyldig og godt balansert, god syre/sødme, et behagelig krydderpreg i en lang utgang. Konsentrert og fin kosevin, også god til rødt kjøtt og italienske retter.

Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2018: Her får man fruktige toner av mørke bær, solbær, kirsebær og blåbær, tørket frukt, urter og hint av fat. Smaken er silkemyk og fyldig i munnen, også her fruktig med litt syltede bær, rosiner og vanilje. Den er balansert med en fin tørrhet, godt integrerte tanniner og lang ettersmak.

Zenato Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2017: Innbydende nese, mørke bær, litt ung med moden mørk frukt, kirsebær, et lett krydderpreg og fat. Den fruktig og fin også på smak, lett kompleks, balansert sødme, lang og noe strukturert utgang med krydder, fat og sjokolade. En konsentrert og fin Amarone, matvennlig.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..