Cocktails på fat skal ta serveringsbransjen med storm.

Pressemelding:

Taptails står bak en ny metode å lage cocktails på og er utviklet av erfarne bartendere i samarbeid med bryggeriet FLO. I en utelivsbransje som sliter med å finne folk, er Taptails løsningen på lynrask servering som ikke går på bekostning av kvaliteten. Ambisjonen er å sette norske drikkevarer på verdenskartet.
Det er ingen hemmelighet at både forbrukervaner og utelivsbransjen har endret seg etter korona-pandemien. Utelivet forteller om en bransje hvor gjestene i større grad er opptatt av raskere servering og bedre service. På tiden det tar å lage en cocktail, kan man servere syv Taptails. Derfor er det kanskje ikke overraskende at Taptails har tatt bransjen med storm – både på smak og tilgjengelighet.

Omsetter for over millionen
Såkalte «ready to drink»-cocktails er også en økende trend internasjonalt, både på boks, flaske og fat. I USA ble det omsatt for mer enn svimlende 35 milliarder dollar i USA i 2022 og det anslås at markedsverdien til «ready to drink»-cocktails vil stige til 105 milliarder dollar i løpet av de neste ti årene.

Taptails var blant de første aktørene i Norge som ønsket å tilby et reelt ready-to-drink-alternativ til cocktails på fat, med samme kvalitet som man kan forvente av en drink fra Oslos beste barer. Daglig leder i Taptails, Andreas Gullbrandsson, kan fortelle om en enorm respons etter relanseringen i år:
− Vi startet for alvor opp sommeren 2022, og i august omsatte vi for over millionen. Det tilsvarer over 40 000 cocktails. Vi leverte i tillegg 130 kilo tørket frukt, som tilsvarer garnityr til 70 000 drinker. Og vi får stadig flere forespørsler fra både norske og internasjonale aktører.

Neste generasjons drikkevare
Taptails har fokusert på klassiske drinker som alle kjenner igjen. Verdikjeden starter med råvarene, som er finjustert for hver drink. Det gir en helt annen forutsetning for holdbarhet, smak og kvalitet.
Taptails har eksistert siden 2015, men ble kjøpt opp og videreutviklet i 2020. Det er en sammensetning av bartendere fra den kjente cocktailbaren Nedre Løkka og bryggeriet FLO (tidligere ASK) på Sollihøgda som står bak produktet. I tillegg har de investeringsselskapet Søyland i ryggen, som spesialiserer seg på å utvikle ambisiøse selskaper i tidlig fase og hjelpe de med å lykkes.
Mens bryggeriet FLO lenge har spesialisert seg på brygging av alkoholfri drikke, som kombucha, iste og brus, har Taptails utviklet sin egen alkohol. Alle ingrediensene til Taptails er laget fra bunn, og ingenting overlates til tilfeldighetene. Selve produktet er et resultat av fire år med testing – fra bryggeri, til bartender og til sist sluttbruker. Nå mener Andreas Gullbrandsson at Taptails har potensiale til å bli et av Norges store eksporteventyr på den internasjonale mat- og drikkescenen.
− Produktet er en storskala versjon av det vi ser i bardisken, men er skapt direkte fra råvarene. Det skaper et helt unikt utgangspunkt for godt håndverk og ikke minst mindre drikkesvinn, sier Gullbrandsson.
Cocktailene på fat og flasker kommer i 6 ulike smaker, og blir pyntet med kvalitetsgarnityr. Opplevelsen skal være den samme som den som kommer fra bartendernes shaker, eller enda bedre. I tillegg gir det mindre produktsvinn, lang holdbarhet og mindre produktlogistikk.

Mersalg i bransjen
Taptails er skreddersydd for å effektivisere bardriften og gi raskere service til hver kunde, men det er også starten på en ny inntektskilde. Når en kan lage syv drinker på samme tid som man på tradisjonelt vis lager én, så gir det god grobunn for både fornøyde gjester og mersalg. Dette er også grunnen til at Kim Søyland, som er administrerende partner i investeringsselskapet Søyland og styreleder i Taptails, har sterk tro på konseptet.
− Taptails er svaret på en trend vi ser i utelivsbransjen. Servering skal gå raskt, men ikke på bekostning av kvalitet og service. Vi har ambisjoner om å ta dette ut i verden, og derfor er det ekstra gledelig med en så god respons fra både gjester og bransjen for øvrig etter vår aller første fulle driftsmåned, avslutter Søyland.

Les mer på nettsidene deres her!

Vinhøna har selvfølgelig smakt de på bildene over, det er vanskelig å anbefale drikkeprodukter man ikke har smakt… Disse kan heldigvis anbefales! De smaker skikkelig godt og autentisk, de er balanserte og flotte, ikke for søte og med skikkelig særpreg.

Rhubarb Collins har for eksempel et godt preg av både sødme, syrlighet og en flott bittertone, denne hadde jeg hatt null problemer med å kjøpe meg på byen. Mango Chili Daquiri er fyldig og smaker skikkelig mango, fint hint av chili.

Om Taptails:

Taptails har drevet med cocktails på fat siden 2015, men gikk igjennom en rebranding i 2020 da selskapet ble kjøpt opp. Den nye eierkoalisjonen ledes av Kim Søyland, Andreas Gullbrandsson og Andreas Evang, som har mange års erfaring fra bar- og bryggeridrift. I dag tilbyr de 6 ulike cocktails på fat og flaske, samt 18 forskjellige garnityrer tilpasset de ulike cocktailene. Taptails er allerede til stede på anerkjente barer og hoteller som Clarion Hotel The Hub, Michaels, F6 og Nedre Løkka i Oslo, Logehaven, Restaurant Bjerk og Engen 30 i Bergen, samt festivaler som Over Oslo og Fjordfesten for å nevne noen. De har i tillegg en avtale med Vinhuset & ASKO og kan med det levere til hele Norge.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..