Fire nyheter på brennevinsfronten.

 

Annonselenke

Fire flotte sterke nyheter i dag!

Atlungstad Taffel Aquavit er en klassisk karveakevitt med gammel stil, den er ikke fatmodnet og er håndtappet på Atlungstad Håndverksdestilleri.
Flasken er grønn, noe som er den klassiske, gamle fargen på taffelakevitter. Grunnen er at en tidligere gjenbrukte de samme flaskene som importert sterkvin kom på.
Den er frisk og fruktig på aroma, floral og lett krydret. På smak er den mild og rund, frisk med en grei fylde, lang og lett krydret utgang. En litt annerledes og god akevitt, prøv med tonic!

Atlungstad Single Cask Aquavit fat 1539 er er en unik akevitt, som ble lagret i 9 år på oloroso sherryfat før den ble tappet på 500 nummererte flasker. Potetene og karven som er brukt i produksjonen, er økologisk dyrket i Trøndelag, og akevitten er sertifisert økologisk.
Den har en kompleks og konsentrert aroma, tørket frukt og sitrus, florale toner, lett krydder, vanilje og fat. På smak er den kompleks, lett krydret, god fylde, lang og deilig ettersmak. En meget smakfull og rik akevitt, avec!
Grom er den offisielle akevitten til akevittfestival på Gjøvik. Produktet er en av de edleste akevittene Atlungstad lager. Resepten til Grom er basert på alle de viktigste akevittstilene i landet, som er kjernen i den norske akevitt-tradisjonen. I tillegg tok de også med en andel fra fatet som er merket «Riksantikvaren». Riksantikvarfatet er en gest til Jørn Holme, som var den som betydde aller mest for fredningen av Atlungstad. I tillegg har de også med noe mer slottsakevitt. Det ble tappet 613 nummererte flasker i forbindelse med årets akevittfestival på Gjøvik.
Innbydende nese med karve, lett krydder, sitrus og fat. Den er smakfull med en lett sødme, fruktig, følger nesen med et langt og godt fatpreg. En fin liten godsak med et godt preg av krydder og fat.
Atlungstad Juleaquavit vant årets anbud på Vinmonopolet, med best smak blant de 18 forskjellige juleakevittene. Atlungstad blir dermed lansert i alle Vinmonopolets butikker i november 2022. Produktet er av Halvor Heuch, som startet Gilde Juleaquavit i 1988 og har mer enn 30 års erfaring med juleakevitter. Den har en klassisk nese med karve, krydder, sitrus og fat. På smak er den tørr og kompleks, rund og rik på smak, sitter godt og lenge. Fint preg av fat. Allrounder som passer både til julemat og avec.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..