1000 stories ute med spennende nyhet!

Annonselenke

Vi ser på en spennende nyhet og en gammel klassiker i ny årgang!

Pressemelding:

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay har godgjort seg på bourbonfat og fått en nydelig touch av tørkede krydder, vanilje, eik og røyk. Denne fyldige og balanserte Chardonnayen er den første bourbonlagrede hvitvinen i Norge, og den finnes nå i testutvalget.
– 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay er unik. Den gjenspeiler det klassiske preget Chardonnay fra California er så kjent for, men har i tillegg en spennende edge. Vinen er lagret på bourbonfat, som tilfører en dristigere og røffere stil. Den er et spennende tilskudd til amerikansk vin, som er i vinden som aldri før, sier Heidi Stumo i Concha Y Toro.Bourbonlagring gir unik smak
Deler av vinen fermenteres først på franske og amerikanske eikefat (20 prosent) og på bourbonfat (15 prosent), og etterfølges av malolaktisk gjæring for ekstra dybde og en kremet munnfølelse. For å bevare de friske eple-og sitrustonene er resten av vinen gjæret på ståltank. Til slutt har vinmakeren valgt å la deler av vinen (40 prosent) hvile i brukte bourbonfat før den tappes på flaske.
Hilsen til gamle tradisjoner Bruk av bourbonfat fra Kentucky til lagring av vin er en gammel lagringsmetode i California. Med 1000 Stories-serien har Fetzer Vineyards tatt denne gamle metoden i bruk på nytt.
– Bourbonfatene er en hilsen til gamle tradisjoner da vinmakere opplevde mangel på eikefat. De måtte ty til bourbonfat, som de nøytraliserte. Vinmaker Bob Blue og Fetzer Vineyards ønsker å skape noe nytt fra gammel historie, og har derfor tatt i bruk bourbonfatene som de er. Denne metoden gir spennende og annerledes smakstoner og øker vinens kompleksitet, forteller Stumo.
Vinen fermenteres, blandes og lagres i separate, små partier. Den distinkte kombinasjonen av druer og fat gir hver enkelt batch et unikt smaksuttrykk og gir i tillegg svært god sporbarhet.

Om vinhuset:
Fetzer Vineyards har vært en vinpioner i California siden det ble etablert av Barney Fetzer i 1968. Kvalitet, innovasjon, samt bærekraftige og miljøvennlige tiltak er viktige kjerneverdier for Fetzer Vineyards.
Siden 1984 har Fetzer praktisert bærekraftig dyrking på alle sine vingårder fordi de er overbevist om at dette gir den beste frukten. Hos Fetzer handler det om å lage fantastisk vin av naturlige druer, basert på hardt arbeid og brennende engasjement.

Da Barney Fetzer begynte å lage vin i 1968, forsøkte folk å fortelle ham hvordan vinindustrien fungerte. Barney forfulgte heller en «jorden først»-filosofi, og med banebrytende praksis kartla han Fetzer i en ny retning. Fetzer Vineyards har gjennom flere tiår oppnådd en lang liste med bragder som inkluderer:

 • Den første vingården til å operere med 100% fornybar energi (1999)
 • Det første vinfirmaet til å rapportere utslipp av drivhusgasser offentlig (2005)
 • Det første «Zero Waste»-sertifiserte vinselskapet i verden (2014)
 • Den største dyrkeren av økologiske druer i USA (sertifisert av CCOF)
 • Den nylig oppnådde B Corp-sertifiseringen – den høyeste standarden for sosialt og miljømessig ansvar innenfor forretningsvirksomhet.

  Vinmakeren bak denne vinen, Bob,  lager små og unike produksjonsserier.
  Bob henter druer fra utvalgte vingårder i California, og velger de mest uttrykksfulle parsellene. Mendocino hylles for sine Zinfandel-druer, så Bob anser Zinfandel fra Mendocino som en viktig del av blenden.
  Disse vingårdene ligger på en terrasse fra Redwood Valley sørover til Sanel Valley, en avstand på 242 kilometer, og vinstokkene er fra 9 til 45 år gamle. Bob har en forkjærlighet for gamle vinmarker, og ønsker å skape viner som er velbalanserte og fruktige, med dypt konsentrerte smaker og flere lag av struktur og kompleksitet.

  Firmaet er med på å støtte opp om konserveringen av den amerikanske bisonen, dette er grunnen til at flasken er prydet med det flotte dyret.

1000 Stories Chardonnay: Vinen har en fruktig nese med gule frukter, moden sitrus og fat. På smak er den lett sødmefull og fruktig, rund med ok syre, fatpreget ettersmak. En fin vin for de som er glad i fat, kunne hatt litt mindre sødme og mer eleganse.
1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel 2020: Vinen har en rik  og intens aroma av modne mørke bær, kirsebær og krydder, fine toner av vanilje i bakgrunnen og et snev av røyk. Den er sødmefull og fyldig på smak, konsentrert frukt, fin syre og bestemte tanniner i en lang og god ettersmak med et flott krydderpreg. Til både Zinfandel- og Bourbonentusiasten! 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..