Nyheter fra Mosel!

Annonselenke

Vi ser på noen fine nyheter fra Mosel i dag!

Det er Alexander Loersch som driver dette familievinhuset i Mosel som har historie tilbake til 1640. Faren Ernst Albrecht drev det fullstendig frem til 2008, mens Alex tok over kjelleren allerede i 2002 og begynte å implementere sin filosofi om terroir-påvirkede, enfruktede (Riesling), langlivede viner som er typiske for lokasjonen og årgangen.

«Hver vin er forskjellig. Hver vin er unik. Det er slik det skal være, og det vil forbli slik.» Alexander Loersch

Det er viktig for ham å gi vinene sin egen individuelle karakter. Utvalgte vinstokker i klassiske bratte bakker, selektiv håndplukking, nøye bearbeiding av druene, spontangjæring med naturlig gjær, hvile og tid er de viktigste suksessfaktorene for Riesling av toppkvalitet fra Loersch.

Vinmarkene ligger i Trittenheimer Apotheke, Piesporter Goldtröpfchen, Dhroner Hofberg og Neumagener Rosengarten.

De satser også på vinturisme med flotte utleiemuligheter på eiendommen.

Weingut Loersch har gjennom årene oppnådd adskillige topplasseringer i forskjellige vinkonkurranser og er i 2021 blitt utnevnt av vinmagasinet Vinum som » Unique Wineries of the World».

Loersch Blauscheifer Riesling 2021: Frisk og fruktig nese, epler, sitrus, hint av mineraler. På smak er den fruktig med en fin fylde, syre, tørr og ettersittende smak. Godt balansert og fin, god pris.
Loersch Goldtröpfchen Kabinett 2021: Lett kompleks og fin nese, modne epler, sitrus, mineraler og florale toner. Den er fruktig og lett sødmefull på smak, god syre, god fylde i en lang utgang. En deilig Kabinett, tåler mange år i kjelleren. Godt kjøp!
Loersch Mosel Fels-Terrassen Riesling 2020: Fruktdrevet nese, epler, pære, sitrus og mineraler. Den er fruktig også på smak, deilig frukt i kombinasjon med god syre og et langt og mineralsk preg i ettersmaken. En flott halvtørr vin som drikkes godt nå, men også tåler noen år i kjelleren.
Loersch Devon-Terrassen GG 2020: Kompleks og konsentrert nese, eple, sitrus, mineraler, jordsmonn. Den er fruktig og fyldig på smak, kompleks, god syre, lang og konsentrert ettersmak. En meget lovende og smakfull GG, godt kjøp!
Loersch Glimmerschiefer Riesling Feinherb 2020:  En deilig nese med moden hvit steinfrukt, epler, sitrus og mineraler. Den er fruktig med en fin sødme, god syre, saftig og balansert utgang. Deilig halvtørr Riesling, perfekt til sushi.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..