Nytt vinhus på polet: Weingut Franzen!

Annonselenke

Nytt vinhus på polet fra november!

Franzen-familien har hørt hjemme i landsbyen Bremm i flere hundre år, og har fra starten av drevet dyrking av vinmarker som er terrasserte.
Det var Ulrich Franzen, faren til dagens vinmaker, som på begynnelsen av 80-tallet endret fokus fra de tradisjonelle fruktsøte vinene til produksjon av tørre viner. Selv om bevaring av Europas bratteste vinmarker er en meget fysisk krevende oppgavene, er bevaring av kulturlandskapet og videreføring av en flere hundre år gammel tradisjon en viktig motivasjon for dagens vinmaker Kilian Franzen. Vinene kommer i hovedsak fra to vinmarker: Neefer Frauenberg og Bremmer Calmont. Fra disse vinmarkene produseres det viner av druene Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir). I tillegg lager Franzen viner av druetypene Elbling og Pinot Blanc fra andre vinmarker.
Franzen eier totalt 10 hektar vinmark og produserer 90 000 flasker i året. De siste årene har Franzen fått strålende anmeldelser av anerkjente vinkritikere som Gault Millau, Vinum Deutschland, Jancis Robinson, Robert Parker, Wine&Spirits, Falstaff og Eichelmann.

Franzen Der Sommer war sehr gross Riesling 2021 er en off-dry Riesling (9 gram sukker per liter) laget av opptil 60 år gamle vinranker i vinmarkene Bremmer Abtei Kloster Stuben, Ellerer Höll, Bremmer Calmont og Neefer Frauenberg. Ung og fruktig nese, typeriktig, florale toner, urter og modne frukter. Den er lett sødmefull, rik på smak, god syre, sitter godt. En fruktig og fin off-dry vin, perfekt til sushi, asiatisk og curry!
Franzen Quarzit Schiefer Riesling 2021: Mineralsk nese med eple, sitrus, hvit steinfrukt og hint av urter. På smak er den syrefrisk og mineralsk, fin frukt ut i en ettersmak som sitter godt. Mineralsk og fin stil.Franzen Bremmer Calmont Riesling 2021: Fruktdrevet nese med eple, pære, florale hint og mineraler. På smak er den konsentrert og saftig, syrefrisk og godt balansert. En flott Riesling, godt kjøp.
Franzen Neefer Frauenberg Riesling 2021: Fine floralske toner på nesen, fruktig, tropiske hint, sitrus og mineraler. Den er kompleks og rik på smak, god syre og balanse, sitter godt. En smakfull og fin vin, mye smak for pengene!
Franzen Neefer Frauenberg Grosses Gewächs 2020: Lett tropisk og fruktig nese, epler, sitrus, lett floralt og krydret preg. På smak er den kompleks og smakfull, god syrestruktur, lang og tørr utgang med et fint mineralpreg. En elegant og fin GG, god pris.
Franzen Bremmer Calmont Riesling GG 2020: Vinen har en mineralsk og konsentrert nese, kompleks, eple, sitrus, gule frukter, hint av urter. Den er kompleks også på smak, rund med god syre, sitter godt og tørt, lang, krydret og mineralsk ettersmak. En meget flott Riesling til en god pris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..