Fire fine naturviner!

Annonselenker

I dag ser vi på noen kule naturviner!

Remi Poujol er en av de mest respekterte produsentene av naturvin i Frankrike. Druematerialet hans er så godt at folk fra nær og fjern kjøper av ham for å lage negociantvin selv. Blant dem er Octavin i Jura, og naboen La Sorga i Languedoc. Gården omfatter ca. 10 ha med økologisk dyrkede druer. Siden 2007 har den ikke blitt brukt so2. Arbeidet i vinmarken gjøres for hånd og hest. Vinifiseringen er naturlig og resultatet er fruktige og friske sydfranske viner.

Remi Poujol Temps fait tout blanc er produsert på Ugni Blanc 40% og Clairette 60%. Den har en frisk og fruktig smak, epler, pære, sitrus, hint av blomster, urter og mineraler. På smak er den fruktig, sjarmerende rustikk, fin syre, tørr ettersmak. En saftig og frisk vin fra vulkansk jordsmonn.

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul. Arbeidet har siden starten vært som négociants, dvs. at alle druer er kjøpt av andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å arbeide på. Her må du holde tungen rett i munnen fordi hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 kom David Adell inn i firmaet og arbeider i dag tett med Antony og hans kone Audri. Produksjonen ligger på ca. 50.000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druer kommer fra økologiske eller biodynamiske vinmarker. La Sorga vinene er zero zero vin – ingen ting er tilsatt.

La Sorga Yggdrasil er en ren Merlot, naturvin. Spennende og lett naturvinspreget nese med mørke bær, lett krydder, røde epler, vegetale hint, litt stall og urter. Den er konsentrert og rik på smak, tørr med god syre, følger nesen med en lang ettersmak. En smakfull naturvin for viderekommende.

 


Jordi Llorens startet å lage vin i 2008 fra sine15 hektar i i Catalunya syd for Barcelona. Før dette har familien dyrket druer og solgt til lokale kooperativer. Vinmarkene ligger 600 meter over havet og dyrkes biodynamisk, totalproduksjonen ligger på ca 8000 flasker i året.

Jordi Llorens Atikete er produsert på Bobal 5%, Cabernet Sauvignon 25%, Grenache 50% og Syrah 20%, håndhøstet, spontanfermentert, ufiltrert, usvovlet. 10-12 dager maserasjon, 18 måneder på gamle franske og amerikanske fat. Vinen har en bærpreget og kompleks nese med rå frukt, røde og mørke bær, skogsbær og urter. På smak er den konsentrert og kompleks, fin fruktighet, lang og tørr utgang. En overraskende lettdrikkelig og deilig vin til å være så konsentrert, meget bra kjøp!

Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.

Jan Vidal Vita Vivet Petnat er produsert på Xarel·lo 50% og Macabeo 50%, 10% alkohol. Den har en innbydende nese med ferske frukter, epler, sitrus, florale hint og mineraler. På smak er den fruktig, syrefrisk og mineralsk, tørr utgang som sitter godt. En vellykket og artig Petnat!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..