Et knippe viner nå det nærmer seg høytid…

Annonselenke

To musserende og to røde viner i dag, ypperlig nå som desember er rett rundt hjørnet.

Vi begynner i Italia:

Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Noir 2018 kommer fra Azienda Agricola Fratelli Berlucchi, som i dag eies av 5 søsken: Francesco, Gabriella, Marcella, Roberto og Pia.
Vinhuset ligger i Borgonato Cortefranca midt i hjertet av Franciacorta, som ligger mellom Brescia og Bergamo. Produsenten eier ca. 70 ha med vinmarker innen DOCG Franciacorta og DOC Franciacorta. Alle viner de produserer er laget på egne druer: Chardonnay, Pinot Nero, Pinot Blanc, Cabernet Sauvignon og Merlot.

Innbydende nese med epler, sitrus, urter, hint av kjeks. Den er fruktig og lett utviklet på smak, fin syre, rund, sitter godt i utgangen. Fruktig og matvennlig syrestruktur.

Lykkebobler Brut Rosé kommer fra vinhuset Castillo Perelada.

Miguel Mateu kjøpte Castillo Perelada i 1923 og hans hovedmål var å gjenopplive tradisjonell kvalitetsvin i Empordà, som er Spanias eldste vinregion. Arturo Suqué, Miguels svigersønn, tok over vinhuset da svigerfaren døde og fortsatte det påbegynte arbeidet. I  dag er det barnebarnet Javier Suqué Mateu som driver skuta og man kan trygt si at de har lykkes i planene sine om å bli ett av Spanias ledende vinhus.
Vinen har en bærpreget og frisk nese, røde frukter, sirtrus, florale toner og litt sukkertøy. Den er syrefrisk, fruktig, flott bærpreg også på smak, godt balansert og ganske lang utgang. En god Cava til en god pris.

Château Le Grand Verdus eier 117 hektar vinmarker i hjertet av Entre Deux Mers. Vinmarkene ligger 20 km øst for Bordeaux, i nærheten av Saint-Emilion. Siden 1810 har familien Le Grix de la Salle eid denne fantastiske herregården i renessansestil. Den ble bygget i 1579 og ligger i den lille byen Sadirac. Vinmarkene er velsignet med eksepsjonelt terroir og mikroklima, og drar nytte av den uvanlige topografien i Bordeaux. Stor høydevariasjon i området skaper et unikt og veldig variert jordsmonn; kalkstein, leire og glatte, kalkrike tidligere elvebunner. Gjennomsnittlig alder på vinstokkene er 30 år og avlingene høstes inn for hånd
Ch. Le Grand Verdus Bordeaux Supérieur 2017: Vinen har en klassisk og elegant nese med mørke bær, krydder, hint av fat. På smak er den fruktig, åpen, god syre, sitter godt og tørt. En fint utviklet billig-Bordeaux, meget godt kjøp!
Dom. Montirius Côtes-du-Rhône La Muse Papilles 2019 kommer fra Domaine Montirius, et 58 hektar stort vinhus i den sørlige delen av Rhône. De har vinmarker innen appellasjonene Vacqueyras, Gigondas og Côtes du Rhône og har vært Bio siden 1996!
Vinen har en fin nese med røde frukter, mørke bær, skogsbær, jordsmonn og krydder. På smak er den fruktig, god syre, fine tanniner i en medium lang utgang. En fin og naturlig Rhône til en god pris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..