To flotte Cognac til jul!

I dag ser vi på de to fine Cognacene fra Peyrat, perfekt til jul!

Henri Peyrat (1885–1969) ble født av en familie av fatprodusenter og grunneiere av skog i Corrèze-regionen, og utviklet snart en stor interesse for vin.
Han opprettet sitt eget selskap rett etter første verdenskrig, utviklet en virksomhet innen vin og brennevin på begynnelsen av 1920-tallet og ble snart en respektert, kjent négociant i hele regionen. Hans viner og brennevin kom fra hele Frankrike, spesielt de sørlige vingårdene (hovedsakelig Bordeaux) og også Algerie. Fra selskapets kjellere og kontorer i hjertet av Cognac, dyrket Henri Peyrat omhyggelig solide relasjoner med produsentene og hans viktigste leverandører for å sikre en konstant forsyning, både i kvalitet og kvantitet.


I tretti år blomstret denne virksomheten under ledelse av skaperen, og i 1948 tok Henris sønn, Jean Peyrat, tømmene til det som hadde vokst til å bli et kjent og høyt verdsatt selskap. Oppmerksom på utviklingen av trender i verden på denne tiden, bestemte han seg for å orientere distribusjonen av sin Cognac til nye markeder som ble stadig mer betatt av denne elegante, intense franske ånden.
Jeans eldste sønn, Henri, begynte i selskapet i 1968 for å føre tilsyn med eksporten av konjakken til utenlandske markeder. Broren hans, Philippe, ble med ham etter å ha fått erfaring i flere europeiske land, og leder i dag selskapet. Philippes barn har på sin side blitt en del av dette store familieeventyret: Clémence er nå ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon, og Édouard er ansvarlig for kommersiell utvikling i Frankrike og i utlandet.Vår omfattende kunnskap om brennevin, deres tradisjonelle produksjonsmetoder, og en dyp respekt for generasjonsprosessene som har bidratt til deres store renommé gjør oss i stand til å lage eksepsjonelle destillasjoner med en rik aromatisk palett og veldefinert intensitet. Kom inn i kjellerne våre og oppdag denne unike verdenen som er en evig inspirasjonskilde.

Peyrat VSOP er laget av en blanding av økologisk produsert brennevin som er dobbeltmodnet: lagret på eikefat i minimum 5 år før ytterligere 6 måneder på Sauternes-fat. Inspirert av den elskede rammen for familieferier, sammenkomster, minner og felles latter i Peyrat, er denne Cognac en kjærlig hyllest som feirer terroirets rikdom, autentisitet og sjel og en fullstendig respekt for naturen.
Den er fruktig og innbydende på nesen med tørket frukt, hvit steinfrukt, sitrus, vanilje og fat. På smak er den også fruktig og konsentrert, fin struktur, lett krydret og lang utgang med en balansert sødme. En elegant og fruktig Cognac.
Denne kommer i basis i mars neste år, kat. 3, så denne blir lett å finne over det ganske land!

Peyrat XO Unfiltered er en 18 år gammel ufiltrert Cognac. Hvert fat har sin karakter og gir 550 flasker cognac. Disse fatene med cognac har importøren valgt ut fra kjelleren til produsenten, og er kun tilgjengelig for det Norske markedet. Denne ufiltrerte Cognacen er uten tilsetninger og fat og flasker er nummererte. Den er kompleks og innbydende på aroma med et delikat fatpreg, moden hvit steinfrukt, sitrus og vanilje. Den er superkompleks på smak, konsentrert, rund, meget godt balansert, lang og deilig ettersmak som sitter lenge. En ganske kostbar Cognac, men her får man en kompleks og deilig opplevelse til under 950 kroner, verd hver krone.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..