Champagne Augustin

Champagne Augustin er et ganske ferskt vinhus på Vinmonopolet, og vi skal se på tre flotte viner fra dette Champagnehuset! Perfekt om du ser etter årets nyttårsvin!

Det er Emmanuelle og Marc Augustin som i dag driver Champagne Augustin, mellom dem har de 9 generasjoner med vinmakere i ryggmargen. Det er familieeiendommen til Marc de drifter i dag, beliggende i Avenay-Val-d’Or i bakken over kjente Mareuil-sur-Aÿ.
De dyrker både Chardonnay og Pinot Noir på sine 23.5 hektar vinmark, med et fokus på Pinot Noir (alle de tre vinene vi ser på i dag er rene Pinot Noir). Siden 2012 har de dyrket økologiske druer, og siden 2013 har de drevet biodynamisk. Emmanuelle har ansvaret ute i vinmarken, mens Marc driver kjelleren, begge etter naturlige og holistiske prinsipper. Vi får derfor ekstremt miljøvennlige og spesielle viner fra dette vinhuset som jeg vil anbefale å sjekke ut.

Champ. Augustin Terre er vinifisert på amfora og fått 12 måneder på brukte tonneux før 2 år på flaske, den er ufiltrert og lavt svovlet. Vinen har en spennende nese med mineralske toner, hvit steinfrukt, lett utviklet og hint av kjeks. På smak er den fruktig og godt syrebalansert, smakfull, mineralsk, lang og tørr utgang. En utrolig spesiell og artig Champagne, godt kjøp.
Augustin Elément Feu CCCI er vinifisert på amfora, modnet surlie 1 år på amfora og tonneaux, 30 md. annengangsgjæring på flaske. Ufiltrert og lavt svovlet. Lett rød frukt på nesen, sitrus, mineraler og litt brødbakst. Den er intens på smak med god syre, fyldig, mineralsk, lang og tørr utgang. En syrefrisk og smakfull vin!
Augustin Blanc de Noir sans soufres er er vinifisert på amfora og tonneaux, 30 md. annengangsgjæring på flaske. Druene kommer fra 80 år gamle vinstokker, ufiltrert og usvovlet. Vinen har en aromatisk nese med røde epler, bær, sitrus, hint av mineraler og autolyse. Konsentrert og kompleks smak, god syre, tørr, lang ettersmak med et lett preg av jordsmonn. En spesiell og konsentrert Champagne, må smakes!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..