Tre flotte gin fra Berentsen!

I dag ser vi på tre flotte gin fra Berentsen Brygghus! (Hvis du er interessert i mer spennende norsk brennevin MÅ du få med deg Vin&Brennevin 4/22!)

Hele historien til Berentsens Brygghus kan du lese her, men for å oppsummere: Det begynte med mineralvann og leskedrikk i 1895, fortsatte med øl (og rare ting som spritdrops) for så i 2018 også produksjon av brennevin! Jeg syns at Berentsens Destilleri har kommet med mange spennende brennevinsprodukter, til kun ha holdt på med dette i 4 år! Jeg var derfor glad å få kunne smake disse tre gin`ene! (Jeg har for øvrig også stor tro på deres første whisky som kommer neste år)

Annonselenke

Herbarium New Forest Gin er en smaksrik og frisk gin laget med bl.a. norske ingredienser som einerbær, ny-utsprungne bjørkeblader, og årsferske skudd fra kystgran. Den har en fin nese med tydelig preg av skog, lyng og urter, sitrus og einebær. På smak er den rik, fyldig preg av de samme skoglige toner på som på nesen, lang ettersmak med en pen bitterhet. Elegant skogpreg på e velbalansert gin!
Berentsens Herbarium Dry Pink Gin er en spennende gin som er produsert blant annet på nyper, roser og fine norske skogsbær. Den har en fruktig, floral og bærpreget nese, noe einebær og urter. På smak er den også fruktig, følger nesen med en lang lett krydret krydret utgang. En fin rosa gin med meget godt balansert sødme, smakfull!
Så til en spennende nyhet:
Berentsens Juletre Gin er en utrolig kul gin. Produsenten skriver: «Den sjette januar 2022 tok vi imot juletre utenfor destilleriet vårt i Egersund. Det engasjerte bredt, og vi fikk inn tre fra 121 husstander. Det ble til og med sendt inn barnåler fra rundt omkring i Norge! Barnåler fra gran og én furu ble vasket og tørket, og foredlet videre. Ginen smaker av jul og tradisjon, og har et tydelig preg av norske grantrær og einerbær, men du vil nok merke på smaken at det skal mer en to ingredienser til for å lage en kompleks og balansert gin. I tillegg bruker vi blant annet korianderfrø, orris rot, kanel, stjerneanis, nellik, vanilje, kardemomme, allehånde og safran for å få det rett smaken.
Alle som har levert inn juletre eller barnåler har fått sitt navn på Juletre ginens etikett!«
Den har en frisk nese med einebær, skog, furuolje, sitrus og urter. På smak er den fruktig med en lett fedme, fin fylde, følger nesen med en lett bitter utgang. En utrolig artig gin, årets juleprodukt?

Produktene er tilsendt

En kommentar om “Tre flotte gin fra Berentsen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..