Flotte nye årganger til julematen!

Annonselenke

Alltid moro med nye årganger, og her får du i tillegg gode tips til viner å drikke i jula! Både Riesling, rødvinen og Cremanten er ypperlig til ribbe og pinnekjøtt.

Vi begynner med Jérôme Arnoux Crémant du Jura! Cellier des Tiercelines ble etablert av Benoit Mulin og Stephane Tissot men det er Benoit som eier selskapet i dag. Han har med seg Jerome Arnoux som var tidligere kjellermester hos Tissot. De kjøper druer fra 25 økologiske små produsenter rundt byen Arbois som til sammen eier 40ha i AOC Arbois and Côtes du Jura. Vinen er produsert på 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir, druene kommer fra vinstokker med en snitt alder på 40 år plantet i vinmarker rundt byen Arbois. 60 dagers gjæring på ståltank og 100% malolaktisk gjæring. 60 måneders kontakt med bunnfall.
Innbydende nese med et fint eplepreg, sitrus, lett krydder, florale toner og kjeks. Den er godt balansert på smak, fin sødme/syre, godt skum og en lang ettersmak som sitter godt. En veldig fin og lett moden Crèmant, mye vin for pengene. Som aperitiff eller til fingermat.

Vi fortsetter i Mosel med en produsent jeg besøkte i 2019:

Maxim Riesling 2021: Vinen har en fruktig og frisk nese med godt eplepreg, moden frukt, hint av hvit steinfrukt. Den er sødmefull og fruktig, godt balanserende syre, sitter godt og lenge. Ikke helt tørr, men en flott Mosel vin som vil gjør seg ypperlig til sommerens asiatiske mat, være seg sushi, thai, indisk etc.

Maximin Grünhaus Schloss Riesling Trocken 2020: Ung og fruktig nese med et fint eplepreg, hint av urter og sitrus. Den er god og rund på smak, fyldig, fin frukt og god syre, tørr utgang. Hakket bedre enn de forrige utgavene, meget godt kjøp!


Grünhaus
Maximin Grünhaus Grünhauser Riesling Trocken 2020: Fruktig nese med epler, sitrus og mineraler. På smak er den fruktig med god fylde, god syre, tørr og ganske lang utgang. Ung men lovende vin til en meget god pris!
Maximin Pinot Blanc 2020: Vinen har en fin nese med gule frukter, hvit steinfrukt, lett urte- og krydderpreg. Den er fruktig og rund på smak med god syre, sitter godt og tørt. En frisk og god allrounder.

Heitlinger Pinot Noir 2019 er en en spät fra Baden i Tyskland. Den har en typeriktig og druetypisk nese med røde og mørke bær, bringebær, florale hint, krydder og lakris. På smak er den frisk og fruktig, god syre, sitter ganske godt i utgangen. En ganske strukturert og smakfull vin, mye for pengene! Elegant og fint balansert.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..