To gin og en single malt til jul!

Annonselenke

Anbefaler å sjekke ut disse til jul om du ikke er så glad i akevitt, eventuelt for å scramble things up!

Eiktyrne Fransk Eik Countdown 2: Den første kom i fjor og er utsolgt. Denne whiskyen vant Vinmonopolets anbud for norsk whisky og ble sluppet på basisutvalget i kategori 6, de største polutsalgene i landet. Det er kun 892 flasker i dette slippet, og alle flaskene er nummererte. Fattype: American virgin 225 L, Bloodtub olorosofat 40 L, Brandy 300 L, Jerez de la Frontera PX 500 L.
Master blender Jon Bertelsen om det å lage en god Maltwhisky: Å lage en god maltwhisky er nokså enkelt. Man tar simpelthen den beste byggmalten man kan få tak i, drar til et veldig bra bryggeri for å lage en humlefri øl av malten, destillerer denne ekstremt sakte et par ganger i den beste kobberkjelen man har, er nøye med å fjerne hode og hale på riktig måte, reduserer dette med litt vann til 55%, og putter greia på et jækla bra eikefat. Dernest skal den ligge til den er moden nok til å inngå i en ferdig komposisjon, satt sammen av de smaker som i sum danner en fullverdig maltwhisky. Enklere blir det ikke. Noen ganger overrasker fatet og gir denne fullverdige smaken alene, men som hovedregel består en komplett maltwhisky av flere fat som i sum gir den kompleksiteten man ønsker. Single, Double, Triple, Quadruple, og så videre, er vår måte å fortelle dere hvor mange typer fat som ble utvalgt. / Jon Bertelsen, Master Blender, Det Norske Brenneri
Den har en innbydende og deilig nese med tørket frukt, fat, vanilje, karamell, moden sitrus og urter. På smak er den rund og rik, god fruktighet og fylde, kompleks, lang ettersmak. En utrolig flott single malt, godt balansert og smakfull. Gleder meg til nr. 3.

Så til en nyhet jeg gledet meg lenge til å smake: Årets mest eksklusive gin-slipp på Vinmonopolet. En ekte julegin: Harahorn X-mas Edition, i et begrenset opplag. Alle flasker er nummerert.-Vi har produsert 6000 flasker, men nesten halvparten eksporteres. Det har vært en enorm interesse for denne utgivelsen, forteller markedssjef i Det Norske Brenneri, Jakob Nelvik.

Hva kjennetegner så Harahorn X-mas Edition? Freshe einebær, rabarbra og friske sitrusfrukter møter julestemningen til kanel, grønn kardemomme, appelsinskall og rosiner. Klassiske ginkrydder møter sherryfat og julekrydder.
Harahorn Small Batch Gin er en av Norges mest solgte, og eksporteres til en rekke markeder. Originalen ble lansert på Vinmonopolet i 2015.

Den har en krydret og spennende nese med einebær, sitrus, julekrydder og skog. Den er smakfull og rik, krydret på smaken med tørket frukt, en rund og fin sødme, lang og god ettersmak. En utrolig artig og god gin, tar gjerne en slik neste år også!

Lyngen, den vakre og hardføre planten som vokser på fjell og hver høst farger naturen, er inspirasjon til denne nye norske ginen. hvor hele 33 urter, krydder og blomster er brukt for å lage den ultimate smak av vill og ren natur. Produsenten har gått i fjell og skog og samlet lyngblomst, blåbær, røysslyng, hestehov, hylleblomst, bjørkeblader, rosenrot, kvann – og mange flere. Selvsagt er de friske norske einebærene også med. Ingen gin har flere norske vekster i sin resept enn Lyng.

Lyng Norwegian Botanical Gin har en spennende og kompleks nese av krydder, furunål og sitrus. Frisk og fruktig smak, godt balansert, artig krydder, en del sitrus, sitter godt! Spesiell og flott gin, absolutt en slager i julecocktailen.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..