To deilige fra Meir!

Annonselenke

For vi vil vel ha Meir digg i glasset til jul? Begge disse har vunnet gull i International Spirits Challenge (ISC), så disse kan trygt anbefales – for disse fortjener det!

Jeg har tidligere skrevet om Meir i Vin&Brennevin, og kan nå dele nyheten om at de er på plass på egen adresse med eget destilleri, alle fatene er på plass og de venter på destillasjonsapparatet som er på plass i løpet av 2023!

– «Meir Jul» er definisjonen av jul tappet på flaske. Også i år har vi ville skape en rund og mild akevitt som treffer bredt på smakspreferansene til den norske befolkningen. Derfor har vi utviklet det vi håper blir en klassiker med lukt av krydder og madeirafat, og som gir en konsentrert og fyldig munnfølelse med lang ettersmak, sier Abrahamsen som sammen med Rune Laugen står bak Meir.

Meir Juleaquavit: Fruktig og meget innbydende nese med tørket frukt, krydder, fat og karamell. På smak er den lett sødmefull (ikke søt), fruktig og fyldig, rund, lang og varm ettersmak. En utrolig flott kose-akevitt som gir mye sødme for det reelle sukekrinnholdet for de som tenker på det (5g per liter)! Anbefales på det varmeste!

Meir Snavvel Aquavit er produsert sammen med kunstneren Ståle Gerhardsen (se den lekre innpakningen, 5000 utgaver), Ståle er en selvlært billedkunstner som like gjerne maler på vegger og fasader som på lerret. Kunstneren har malt et helt nytt maleri som er gjengitt på innpakningen til Snavvel-akevitten. Akevitten er en hyllest til alt snavvel (godis) fra Trøndelag, i forbindelse med 100-årsfeiringen av avdukingen av Olav Tryggvason monumentet i Trondheim i fjor.
– Jeg har malt følelsen av 100 år med stoisk ro. Jeg har malt følelses av gylden varme. Jeg har malt følelsen av Meir, skriver Gerhardsen på røret på MEIR Snavvel Aquavit.

Den har en innbydende og lett kompleks nese med fat, krydder, fløtekaramell, vanilje og hint av karve. Den er rund, kompleks og rik på smak, fyldig og konsentrert ut i en lang ettersmak. En stor og god akevitt, nytes med andakt.

Forretningsstrategien til brennevinsselskapet Meir Distillery AS er å utvikle egne merkevarer. Våren 2020 introduserte man først Meir Aquavit No. 1, en blank akevitt med sitrus og fruktighet. Kort etter kom Meir Pink, verdens første rosa akevitt som er fyldig og fruktig. Begge disse passer perfekt til drink, f.eks. som en AT (Aquavit&Tonic). I tillegg til juleakevitten har selskapet også utviklet og fått distribusjon på Vinmonopolet av «Meir Classic Aquavit».

(Her finner du noen cocktails med Meir)

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..