To nye årganger fra Bodegas Baigorri!

Annonselenke

Dette er et vinhus jeg besøkte for noen år siden, nå er de ute med disse to nye årgangene:

Vinhuset ble etablert i år 2000 og presenterte sin første årgang i 2002, det ble etablert av Jesùs Baigorri, men han solgte vinhuset 2007. Eieren av vinhuset i dag er Pedro Martinez Hernandez og sammen med et team av visjonærer og familien lager de moderne vin med en tradisjonell tvist. Baigorri består i dag av 55 hektar vinmark, og de kjøper også inn vin fra 10 produsenter på langtidskontrakt. De betaler bedre for druene de kjøper enn gjennomsnittet for å sikre god kvalitet, den vanlige prisen for en kilo druer er 80-90 cent, Baigorri betaler 1.5 euro.
Les mer om besøket mitt her. 

Baigorri Crianza 2018 er produsert på Tempranillo 90%, Garnacha 10% og Graciano 5%, 80% av vinen er lagret 12 måneder på fransk eik og den har 14.5% alkohol.
Vinen har en fin og fruktig aroma av modne mørke bær, lett krydder og et fint preg av fat. Den er fyldig med god og moden frukt, god syre og tanniner, krydret og lang utgang med en fin struktur.
En meget god crianza som må ansees som et godt kjøp!

Baigorri Reserva 2015 er en ren Tempranillo, 14.5% alkohol og den er lagret 18 måneder på nye fat. Fruktig og fin nese med mørke bær, lett krydder, skogsbær og fat. Den er rik på smak, fruktig og rund, god syre og fine tanniner, lang ettersmak. En deilig og fin Reserva, mye vin for pengene. Tåler en del år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..