Laphroaig Single Malt 10 Years Old

Jeg har hatt et prosjekt hvor jeg har prøvd å lære meg å like whisky med røykpreg, jeg begynte med whisky (og mezcal faktisk) uten røykpreg og har fortsatt med mer og mer røyk. Jeg kjøpte Laphroaig Single Malt 10 Years Old her om dagen, for å teste hvor jeg ligger an da denne ligger ganske høyt på røykskalaen!

Dette er da en whisky fra skotske Laphroaig som er lagret 10 år, destilleriet kommer fra Islay – som er kjent for sitt preg av sjø og røyk. Laphroaig ble etablert i 1815 og er kjent for et spesielt medisinalsk type malt. Den ligger i basisutvalget og finnes derfor på veldig mange pol om du skulle ønske å prøve den selv.

Meget fint røykpreg på nesen, saltaktige mineraler, malt, torv, urter, krydder, gress, fat og sjø. Den er rund, fyldig og relativt mild på smak ift. nesen, smaker likevel mye men godt balansert, sitter godt og lenge.
Jeg har kommet langt, jeg setter virkelig pris på både røyk- og mineralpreget på denne whiskyen. Den er kompleks, rik og med et godt integrert røykpreg.

Tips: Prøv deg frem med å blande urøkt whisky med røkt – for å venne deg til det! Husk også at det kan hjelpe å tilsette litt vann, ofte kan smakene utvikles litt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..