Gode kjøp i januar: Luigi di Grasso

Annonselenke

I dag ser vi på tre flotte viner fra Luigi di Grasso, et vinhus fra Piemonte, perfekt nå i januar hvor man kanskje vil bruke litt mindre penger enn i desember, men likevel drikke godt!
Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo og Luigi di Grasso Piemonte Barbera 2020 kom på Vinmonopolet i fjor høst, mens Luigi di Grasso Barolo 2017 er jeg litt usikker på.

Piemonte er en av Italias, og kanskje til og med en av verdens mest anerkjente vinregioner. Herfra kommer fantastiske viner laget av blant annet Barbera og Nebbiolo. Mellom bølgende landskap finner du åssider dekket av vinmarker som vokser på mineralsk jordsmonn. Naturen forfører deg fra første sekund, og likeså gjør maten og vinene. Serien med viner fra Luigi di Grasso består som nevnt i dag av tre viner, en laget av Barbera og to laget av Nebbiolo. Dette er viner som viser regionen på sitt aller beste, og du kan forvente eleganse, finesse og kompleksitet. Druene kommer fra høytliggende, eldre vinmarker, noe som gir fylde og kompleksitet til vinen.

Prøv gjerne Luigi di Grasso til piemontesisk mat som brasato al barbera (rødvinsmarinert oksestek) eller pølser og spekeskinke. Hvis du er så heldig å få tak i hvit trøffel, nytes denne gjerne over pasta, risotto eller carne cruda (rå biff). Til retter med trøffel anbefales Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo. Ellers er Nebbiolo en drue som egner seg godt til de fleste typer mat av kraftigere stil.

Baroloen har en fin nese med mørke bær, rød frukt, teblader, krydder, fat og jordsmonn. Den er syrefrisk med god frukt og fylde, unge og strukturerte tanniner i en lang utgang. En fruktig og fin Barolo, godt balansert og en meget god pris.

Langhe Nebbiolo har en fruktig og krydret nese, mørke bær, hint av fat og krydder. Den er saftig på smak med balansert frukt, syre og tanniner, lang og fint strukturert utgang. En veldig matvennlig vin som fint drikkes nå, godt kjøp!

Barberaen har røde og mørke bær på nesen, skogsbær, lett urte- og krydderpreg. Godt med frukt på smak uten å være søt, godt syrebalansert, lett strukturert utgang. En fin billig-Barbera som passer til mye forskjellig mat, meget godt kjøp.

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..