Nye årganger fra Slovenia!

Vi ser på disse flotte årgangene fra slovenske Kmetija Stekar, en velkjent og ganske legendarisk naturvinsprodusent!

Vinhuset Stekar ligger rett over grensen fra Friuli i Italia, i Brda. Det drives av Janko Stekar, og er et biodynamisk vinhus.

Dette er tre oransje- og naturviner.

Stekar Pinot Draga 2017 (Pinot Grigio): Kompleks nese med flott dybde, røde og mørke bær, bringebær, sitrus og florale hint. Den er kompleks også på smak, fin karakter, frisk og fruktig med god syre, fine tanniner i en lang utgang. En «stor» oransjevin også i denne årgangen, den tåler også noen år på baken, men er flott nå også.

Stekar Jankot 2019 (Tocai Friulano): Komplekse toner av gul frukt, florale toner, noe tørket frukt, sitrus, lett fat og krydderpreg. Fruktig og fyldig på smak, følger nesen, god syre og et lett tanninbitt, lang ettersmak med mange lag. En flott oransjevin som har blitt enda bedre enn sist årgang. Absolutt verd prisen, tåler mange år i kjelleren.

Stekar Kuisko 2017 (Chardonnay): Innbydende nese med gule frukter, moden sitrus, tropiske hint, urter og skallpreg. Den er kompleks og fyldig på smak, god syre, god karakter med fine tanniner i en tørr og lang utgang. En flott og konsentrert oransjevin, mye smak for pengene!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..