Deilig og ekslusiv rosèvin!

Annonselenke

Denne vingården ble nylig tatt over av Möet Hennessey, vi ser på Ch. Galoupet Cru Classé de Provence!

Chateau Galoupet vingården har vært på kartet siden 1700-tallet og har vært en Cru Classé siden 1955. Vingården ligger på den franske rivieraen, innenfor Côtes de Provence appellasjonen, og ble gjenoppdaget i 2019 av Möet Hennessy med ambisjonen av å redefinere den tradisjonelle roséopplevelsen og bygge en bærekraftig vingård fra jord til flaske. Det er Jessica Julmy, Managing Director Château Galoupet, som står bak prosjektet, hun har tidligere jobbet for Krug. Det er for øvrig Eric Lebel, tidligere kjellermester for Krug som har hjulpet til med blenden til dagens vin.

“At Château Galoupet, we want to pay homage to Provence. We are gradually reinstating the dynamics of a rare and delicate ecosystem in a journey that will be sublimated year after year in true terroir wines.” -Jessica Julmy

Allerede i 1894, ble det sagt at vinene fra Galoupet “fikk en til å føle at naturen var vakker og livet var godt ”. I 1955 ble vinhuset klassifisert som Cru Classè.
De har ca. 68 hektar vinmark med ca. 25 års gjennomsnittsalder og vinproduksjonen er følgende oppdelt: rosé (90%), rød (5%), hvit (5%). De begynte å legge om til økologisk produksjon i 2020 og vil fra 2023-årgangen være sertifisert. Dette er det kun 5 andre Cru Classè eiendommer som er.
Möet Hennessey har også planer om å plante mer vinmarker på de 89 uplantede hektarene som finnes på gården i fremtiden!

I tillegg til vinen vi ser på i dag har de også lansert Galoupet Nomade, luksusgruppen LVMH`s første PET-vin.

Vinen har følgende druesammensetning: Grenache: 49%, Syrah: 15%, Tibouren: 15%, Rolle: 12%, Cinsault: 7%, Mourvèdre, Cabernet, Sémillon: 2% og kommer i en 70% resirkulert glassflaske på 499 gram. Den har ligget på fat i 10 måneder og har 14% alkohol.

Vinen har en innbydende og frisk nese med røde epler, hvit steinfrukt, fersken, sitrus, florale toner og hint av mineraler Den er fruktig og frisk på smak, god syre og fylde, lang utgang som sitter godt. En nydelig rosè som bør nytes i fulle drag fersk!


//Annonse: Det nærmer seg Valentines!

De har også en honning de har lagd på gården!

Vingården har nemlig 200 bikuber i samarbeid med l’Observatoire Francaise d’Apidologie (OFA), en organisasjon som forsker på å bevare biene. Dette er en aromatisk og deilig honning, kompleks og godt balansert!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..