Tre fine fra Piemonte

Annonselenke

I dag ser vi på tre viner fra Piemonte som var nye for meg!

Gianluca tilhører den ny generasjon i Langhe Piemonte og i 2014 ble han kåret til årets vinmaker under 35 år av Premio Gambelli. Hans første 3 årganger ble faktisk vinifisert hos den ikke ukjente, Federico Scarzello, en lovende start!
Han er konsulent for flere vingårder i hele Italia men hans hjertebarn er hans eget Segni di Langa i Roddi Barolo sonen.
Gian Luca jobber 100 prosent etter biodynamiske prinsipper og produserer naturlige og klassiske viner av Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Pinot Nero.

Segni di Langa Langhe Pinot Nero 2021 er en naturvin produsert på Pinot Nero (Noir). Frisk og fruktig nese, fint bærpreg, kirsebær, florale toner, lett krydder og jordsmonn. Den er saftig og fruktig på smak, god syre, fine tanniner i en lang ettersmak. En flott Pinot med italiensk stil, matvennlig og strukturert. Tåler noen år i kjelleren.
Segni di Langa Barbera d’Alba Superiore 2021 er en Barbera, en Superiore på 15%. Den har en konsentrert og kompleks nese, mørke bær, kirsebær, krydder, urter og hint av fat og mineraler. Den er fruktig, god syre, fine tanniner i en lang og tørr utgang. En flott og fint strukturert Barbera som også tåler tid i kjelleren.
Segni di Langa Barolo 2019 er den ferskeste Baroloen, denne har ligget på sement og amfora! 2019 ser ut til å bli en bra årgang..! Røde frukter og bær på nesen, krydder, urter, fat og jordsmonn. Den er konsentrert på smak med mange lag, god syre og tanniner, lang utgang. En meget lovende vin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..