Påsken er rød!

Annonselenke

Vi ser på disse godbitene du kan plukke med deg på polet til påsken!


Vi begynner med Belles de Sud Blend No 4 Marselan 2021 som er en vegansk rødvin på miljøvennlig PET-flaske med pant. Laget av 100% Marselan, en
gammel druetype typiske for området Occitanie i det sørlige Frankrike.

Den er fruktig på nesen med mørke bær, jordsmonn, krydder og lakris. På smak er den rund, lett moden, fin syre, sitter godt. En smakfull og matvennlig billigvin, godt kjøp!

Godset Allesverloren i vinregionen Swartland, høstet sine første vindruer i 1806, etter at eiendommen gikk over i Malan-familiens hender for 140 år siden, har
eiendommen økt til 227 hektar og vinene oppnår nå internasjonal anerkjennelse.

Allesverloren Tinta Barocca 2018: Røde og mørke bær på nesen, jordsmonn, krydder, hint av lakris og fat. Den er fruktig og følger nesen, lett rustikk, god syre, fine tanniner i en lang utgang. En strukturert og fin vin til en god pris. Super til påskens kjøttretter!

Las Cepas La Cavera Garnacha 2020: Mørk og moden frukt på nesen, skogsbær, jorsdmonn, urter og krydder. På smak er den fruktig og rund, fin fylde og syre, tørr utgang med krydder. En fruktig og fin vin, ypperlig til lam og vilt!

Las Cepas er et familieeid vineri som holder til i Rioja Alta. Eier og vinmaker Alberto Ramírez har dyrket økologisk siden 1996. Vinen kommer fra vinmarken La Cavera.

Château Patache d’Aux er en eiendom med lang historie som ligger i det nordlige Medoc, Ch. Patache d’Aux 2015 er produsert på Merlot 30%, Petit Verdot 3%, Cabernet Franc 7%, Cabernet Sauvignon 60%, 13% alkohol. Den har en innbydende nese med mørke bær, moden frukt, florale toner og urter. Den er fruktig og rund på smak, fin syre, lett modent preg, tørr ettersmak. En veldig fin billig-Bordeaux, godt kjøp!

Chile: Fra regnfylte Bergen med shipping som levebrød reiste Dan Odfjell til Chile, hvor han falt for et lite hjørne av solfylte Maipo i Central Valley. Mer enn 25 år senere blomstrer familiens vinselskap med sønnene Laurence og Dan junior i spissen. I dag eier produsenten mer enn 100 hektar plantet vinmark, hvor alt dyrkes og produseres biodynamisk, og gjør Odfjell til en forholdsvis stor aktør på Chiles vinscene.  I tillegg er alle druene som kjøpes inn økologiske, så det er stort fokus på bærekraftig produksjon. Å sertifisere seg som en økologisk/biodynamisk produsent er både kostbart og risikofylt. Skulle man være uheldig å få en dårlig årgang, må man enten risikere å ikke lage vin, alternativt spraye i vinmarkene og miste sertifiseringen. Derfor har Odfjell valgt å fokusere på det som er viktig; nemlig bærekraftig produksjon, kun noen av vinmarkene har offisiell sertifisering.
Vinmarkene til Odfjell er fordelt på tre ulike lokasjoner: Maipo-, Lontué- og Cauquenes-dalførene. Grunnen til at de lager vin på forskjellige steder, er for å få frem typisiteten fra hvert område; de vil vise terroiret i vinene. Det fokuseres på internasjonale druer som cabernet sauvignon, merlot, syrah, cabernet franc, malbec og gamle vinstokker med carignan. I tillegg dyrkes selvsagt carmenere-druen, som opprinnelig kommer fra Frankrike, men som har blitt adoptert som Chiles ”nasjonaldrue”.

Odfjell Orzada Carignan 2019: Innbydende nese med mørke bær, krydder, urter. Den er fruktig på smak med en fin fylde, god syre, sitter godt og strukturert. En tørr og kjøttvennlig vin, fin struktur. Godt kjøp. Husk å gi denne vinen litt luft før servering.

Château la Nerthe: les om vinhuset her!

Ch. la Nerthe Châteauneuf-du-Pape 2020: kompleks på nesen med mørke bær, krydder, hint av mint og fat. Den er fyldig med moden frukt, god struktur, kompleks frukt og en lang og fast utgang. En flott vin som tåler mange år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..