Årets mest sprudlende måned er mai!

Annonselenker

Og vi begynner med disse godsakene!

Vi begynner med Champagne, ingen grunn til å vente med det!

Louis Roederer Collection 243: 243 representerer Roederer’s 243. blend siden de startet oppi 1776. Den består av 34% Perpetual Reserve-viner, 10% eikelagrede reserveviner fra 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017, komplementert med 56% av de beste vinene fra 2018. 42% Chardonnay, 40% Pinot Noir & 18% Meunier.
Den har en innbydende og frisk nese med gule og grønne frukter, sitrus, brød, honning, nøtter og mineraler. Den er fruktig og kompleks på smak, god syre og fylde, konsentrert og lang ettersmak som sitter godt med et fint mineralsk preg. En meget god vin og en vellykket årgang for Roederer. Må smakes!
«Collection has all its warmth and generosity thanks to the perfect ripeness of the fruit harvested in the 2018 vintage. »— Jean-Baptiste Lécaillon, Chef de Caves
Vi fortsetter med rockekongen Sigurd sin Champagne, som jeg tror mange har blitt glad i!
Wongraven Champagne Brut: Fin nese med moden gul frukt, epler, sitrus, florale toner og kjeks. Den har god mousse, følger nesen med et fint fruktpreg, god syre, frisk utgang med mineralske toner. Smaksrik og fin, frisk og matvennlig.

Vi må ikke glemme England, der kommer det mye bra!
Black Chalk Wild Rose 2018 kommer fra Black Chalk Winery i Hampshire, Sør-England. Her er det kalholdig jordsmonn og et klima som er helt perfekt for å lage karakterfulle musserende viner! Laget på tradisjonell metode og 2 års lagring på bunnfall. Chardonnay 32%, Pinot Meunier 47% og Pinot Noir 21%, 12% alkohol og 9 gram sukker per liter. Lette frukttoner på nesen, røde frukter og bær, bringebær, rips, florale toner og mineraler. På smak er den syrefrisk, kjølig frukt, mange lag, tørr og lang utgang. En spennende musserende vin, prøv til røkelaks, sjømat og fjærkre!
Gladkokken Crémante de Bourgogne er et tilskudd i Gladkokkens vinserie, Gladkokken (an Henrik Syversen (41)) følger samme suksessoppskrift med sine viner som mat. Smak, kvalitet og glede.
Pinot Noir 30%, Aligoté 30%, Chardonnay 30%, Gamay 10%, den har 12% alkohol og 8 gram sukker per liter. Frisk og fruktig nese med epler, sitrus, florale hint og mineraler. På smak er den fruktig og frisk, klassisk og elegant, tørr og lang utgang. Ganske smakfull og god vin, meget matvennlig. Til lyse og lette retter, gjerne sjømat.
Ken Forrester Stained Glass 2019 er en ren Grenache, Methode Ancestrale er tilnærmet det samme som Pet Nat. Druene er spontanfermentert med villgjær og tappet på flaske før gjæringen er ferdig. Kompleks og interessant nese med skallpreg, røde og mørke bær, sure kirsebær, jordbær og sitrus. Den er syrefrisk på smak, strukturert med en lang og lett bitter utgang. En artig vin, syrefrisk, prøv til grønnsaker.
Cava som finnes både på standardflaske og i Magnum? Pedregosa Reserva Clos Brut Nature 2019! Castelo de Pedregosa holder til i hjertet av appellasjonen for cava, her har familien drevet økologisk siden 1997. Druene er håndhøstet, gjæring ved lav temperatur og annengangsgjæring på flaske. Vinen gjennomgår ikke malolaktisk gjæring. Lagring på bunnfall i 22 måneder og ingen dosage tilsatt. Vinen har en kompleks aroma med grønne epler, sitrus, brødbakst, hint av blomster. Vinen har veldig god syre, meget matvennlig, fruktig og fin Cava til en god pris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..