Fine bringebærnyheter!

Annonselenke

Vi ser på disse fine nyhetene:

Bringebærlandet har tatt opp en gammel tradisjon med å lage fruktvin i Norge, men de er de første til å lage og selge ren bringebærvin. Dette kan man lese på nettsidene deres:

i startet produksjonen av Dessertvin i 2016 i et lite rom på låven etter at det ble lov å lage og selge alkolholdig drikk opp til 22 prosent fra gården. I starten fikk vi god hjelp av våre venner Ingjerd Hanevold og Dag Fossum af Darre som hadde lang erfaring som hobbyvinleggere. Året etter inngikk vi samarbeid samarbeid med Anika Perisic som har utdanning i vin- og spritproduksjon fra Universitetet i Beograd. Sammen pusset vi opp et gammelt grisehus med møkkakjeller der all produksjon og lagring nå foregår. Vinen settes etter at plukkesesongen er over. Fermenteringen foregår utover høsten og så står vinen til modning på tanker over vinteren før den er klar til tapping og salg. Foruten dessertvinen, lager vi nå en isvin, en musserende vin, en aromatisert vin og bringebærmjød.

«– Kona og jeg begynte med bringebær i 2009, da plantet vi vårt første felt foran huset. Vinproduksjonen startet vi i utgangspunktet med fordi vi var lei av å kjøre tre mil hver dag til Askim frukt- og bærpresse for å levere annenrangs bringebær til saft. Det måtte da være noe bedre vi kunne bruke disse utsorterte bærene til, tenkte vi.» Forteller Roy Andersen i et intervju i DN.

«– Vi visste jo at det gikk an å lage vin av både rips, stikkelsbær og rabarbra, så hvorfor skulle det ikke gå med bringebær? Det er riktig nok et eksklusivt bær, og det skal store mengder bringebær til for å lage noen liter vin, men vi hadde jo rikelige mengder å ta av. Resultatet ble overraskende bra allerede i starten. Da myndighetene ville endre alkoholloven og åpne for salg av alkohol fra gårdsutsalg i 2016, var vi klare» forteller Åse-Marit Thorbjørnsrud i samme intervju.

Bringebærlandets Musserende har 20 gram sukker per liter og 9% alkohol. Deilig og innbydende nese med bringebær, florale toner og urtehint. Den er fruktig på smak med et deilige preg av bringebær, godt balansert, god syre, ganske tørr utgang. En deilig frukt-musserende, flott kjøp!
Bringebærlandets Dessertvin har 107 gram sukker per liter, 13% alkohol. Fin og moden nese med fin frukt, bringebær, røde frukter. Den er sødmefull og deilig på smak, fin fylde, god syre, rund og deilig ettersmak. En fruktig og flott dessertvin som ikke er for søt.
Bringebærlandets Isvin 2021 har 223 gram sukker per liter og 9.5% alkohol. Deilig og intens nese med sødmefulle røde bær og frukter, bringebær og florale toner. Den er fruktig og sødmefull på smak, rund med en god syre, lang utgang med en fin konsentrasjon. Flott isvin med godt bringebærpreg.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..