Systembolag-tips, 2015.

Regner med at jeg har noen lesere som i likhet med meg er over grensen et par ganger i året (eller oftere), jeg syns det er greit å få noen tips på hva man kan kjøpe på Systembolaget da jeg ofte blir litt blank fordi utvalget blir så stort! Jeg kjøpte med meg noen viner sist og disse tre skal jeg ta med meg hjem neste gang da de var veldig «prisvärd»:

Caravan Durif til 89 SEK:

IMG_7992

En veldig fruktig rødvin fra Australia med druen petite sirah, mye skogsbær, vanilje, fat og lakris i både aroma og smak. Denne kunne jeg absolutt betalt en hundrelapp til for.

IMG_7994

Druesorten Durif (petite sirah), har jeg ikke sett før, den ble visst lagd av Francois Durif i Frankrike på midten av 1800-tallet, den ble dog ikke populær. Den ble derimot populær i Australia og Usa, den kjennetegnes av aroma og smak av mørke bær, fat og krydder. En drue jeg likte godt og som anbefales til syrah / shiraz fans! (Den er en krysning av syrah og peloursin)

Zensa Primitivo også til 89 SEK:

IMG_7931

En italiensk vin fra Salento, økologisk / organisk. Denne ble jeg veldig positivt overrasket over, den er veldig fruktig med preg av kirsebær, tørket frukt, fat og sjokolade.

IMG_7924

Denne likte jeg veldig godt, fyldig, litt søtlig og utrolig god! Liker du amaronelignende viner er dette et meget prisgunstig alternativ hos söta bror!

Rendola Governo til 115 kroner:

IMG_8194

En fruktig og smaksrik vin produsert på 75% sangiovese og 25% merlot. Aroma av mørke bær og vanilje, smak som følger duft med mye bær, sjokolade, kaffe og vanilje. En utrolig prisgunstig og god vin.

 (Disse vinene fås ikke i Norge om det er noen som syns det er upatriotisk å støtte monopolet i andre land ;o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..