Vinfolk jeg har møtt.

Jeg har møtt mange inspirerende mennesker som jobber i en eller annen prosess innen vinmaking. Felles med alle under her er at alle er engasjert, alle tror helt og holdent på det de driver med og du har garantert smakt vinene deres.

Ricasoli

Fransesco Ricasoli, eier av Barone Ricasoli, han har jeg skrevet mye med på nett og møtt en gang. Utrolig hyggelig og engasjert, ikke minst beina plantet på jorda til tross for at vinhuset er verdenskjent og at han drar verden rundt hele året.

Pierangelo Tommasi fra Tommasi, vi har spist lunsj på Teatro og møttes flere ganger til nylanseringer og vinmesser. Utrolig hyggelig og alltid imøtekommende! Skikkelig engasjert og lett å snakke med!

Ernst Loosen, eier av vinhuset Dr Loosen. Vi møttes på en vinsmaking på en pressetur i Tyskland i 2018, utrolig hyggelig og morsom mann! Jeg har siden besøkt han og smakt vinene hans så sent som i 2020.

Giuseppe fra G.D. Vajra, en hyggelig kar jeg slo av en prat med etter en smaking i Oslo. Jordnær og vennlig!

IMG_8064

Her besøker jeg søsteren Francesca og faren Aldo på vinhuset deres i Piemonte.

Sara Vezza datter av (vinhuset) Josetta Saffirio, en beintøff kvinne med ett vinhus, mann og 4 barn som satser på miljøvennlig vin fra Monforte d`Alba!

Marilisa Allegrini, legenden og kvinnen bak Allegrini! Hun inviterte meg nedover på besøk for å se på de flotte løveformede peisene sine etter en lang samtale på en vinmesse jeg jobbet på, jeg har dessverre ikke hatt anledning til å besøke henne enda.

Alberto Zenato fra Zenato, også en fantastisk vinprodusent fikk en veldig god tone med og som jeg ble stående å prate med nærmere en time. Så engasjert! Til Zenato har jeg også en stående invitasjon jeg må benytte meg av.

Raffaele Boscaini fra Masi, han møtte jeg på et lite privat event i forbindelse med lanseringen av samarbeidet med Snøhetta. Utrolig hyggelig fyr!

Hele familien Antiche Terre, for en gjeng hyggelige folk! Her var jeg med Christer Berens på et middagsevent hvor A.T. stod for vinen.

Christopher Loewen, en ung og veldig talentfull vinmaker i Mosel, Tyskland. Vi spiste middag og var på en eksklusiv vinsmaking sammen under Mythos Mosel 2018. Utrolig hyggelig og ikke minst strålende blid kar som jeg møtte igjen i 2020.

Albiera Antinori, fra Antinorifamilien. Du vet, den lille italienske vingården… Inspirerende og sterk dame!

Camilla Lunelli, 3. generasjon som driver vinhuset Cantine Ferrari. Dyktig dame som er profesjonell til fingerspissene, men likevel beina i jorda!

Familien Selbach får en alltid til å føle seg velkommen, hyggelige folk jeg har besøkt flere ganger!

Nik Weis hjemme på vingården sin, vi hadde en fantastisk smaking med lunsj i 2020.

Phillipp Kettern som er med både på Fio Wines og Weingut Lothar Kettern, så hyggelig og laidback som du får det! Vi hadde litt dårlig tid da jeg besøkte de sist, men gleder meg til neste gang.

Norgesvennen Roberto Damonte og sønnen Giacomo bak vinhuset Malvira ga meg en opplevelse det blir vanskelig å glemme, med en privat middag med et ukjent antall retter og smaking av alle vinene deres… Wow!