Om Vinhøna.

Hei, jeg er vinhøna. Dette er min nettside om vin, jeg skriver om både kompliserte og ukompliserte viner, rimelige og dyre, gjerne med mattips til. Jeg er også meget interessert i øl, brennevin og cocktails og i 2018 startet jeg med mer fokus på reise!

Jeg har vært interessert i vin lenge men ble enda mer interessert i vin etter min første tur til Italia i 2011, jeg tror faktisk at jeg ble forelsket i vin denne Augustmåneden i Roma:

IMG_0829 - Kopi

Siden da har bare interessen blitt større og større, selv om jeg har tatt utdanning både innen trening, kosthold og psykisk helse siden, så fortsetter interessen for vin å vokse.

IMG_3944

Det besøkes vinmesser i Norge og utland, jeg tråler vingårder og vinmarker i Europa og Asia, jeg kjøper vin og drikker noe av det og lagrer resten (vinkjelleren er nesten ferdig i 2018), det leses bøker om temaet og jeg får smake en del vin av importørene.

IMG_3990

Jeg har vært med ulike vinhus i store deler av prosessen med å lage vin, jeg har plukket og vedlikeholdt druer, tråkket og blandet vin samt degorgert flasker selv.

Selv om det er kosthold, mat og trening jeg er utdannet til så dukker dette med vin opp, gang på gang. Jeg har drevet en blogg om mat, vin, kosthold og trening i flere år, men fant ut at jeg vil skille vinen fra resten slik at de som kun er interessert i vin slipper og bli spammet med treningstips og omvendt.

IMG_5835

Jeg har også et hårete mål om å ta sommelierutdanning innen 5 år, hvis vininteressen min ikke har dabbet av til jeg leverer eksamensprosjekt i Psykisk Helsearbeid høsten 2016, noe jeg har en aning om ikke kommer til å skje. Jeg utdanner meg som sommelier i skrivende stund og blir uteksaminert hos Beverage Academy til jul 2017!

Eksamenen ble bestått og jeg ble sommelier i starten av 2018!

Jeg skriver også vinartikler freelance, blant annet for magasinet Vin&Brennevin, Norske Vinklubbers forbund og tilhørende magasin Bulletin samt lokalaviser. (Ta kontakt om du ønsker at jeg skal skrive for deg/dere)

1

Har du spørsmål, kommentarer eller lignende så ta kontakt enten ved å legge igjen en kommentar, eller send meg en mail på: kostveileder@live.no.

unspecified2

Følg meg gjerne på Facebook for oppdateringer.

%d bloggere like this: