IPA under 50 kr på vinmonopolet.

Vi har testet en rekke IPA, både nye og gamle, for å se hvem det er verd å kjøpe inn av. Vi har holdt oss under 50 kroner per boks/flaske denne gangen, for å teste de ulike «budsjettølene».

Klokk & Co Juicy Stuff er som navnet tilsier juicy, aromaen er umiddelbar og fruktig. Masse tropisk frukt, florale toner, humle og hint av urter. Den er fyldig, skikkelig godt humlet, fruktig og frisk, behagelig bitterhet i en god lengde. Meget godt øl som både er lettdrikkelig men også et øl man kan kose seg med lenge!

The Man Behind Berlin IPA har en utpreget maltaroma, lite humle å finne, hint av sitrus. Smaken er også ganske maltpreget, sødmefylt og karamellaktig, fruktig og fin men ikke særlig typeriktig. Kunne vært en god øl om den ikke hadde påstått å være en IPA.

O/O Brewing Narangi IPA har en klassisk aroma, mye humle, tropisk frukt, sitrus og florale toner, samt hint av urter. Den er fyldig med godt skum og bitterhet, veldig god lengde. Et klassisk og typeriktig øl!

Poppels New England IPA overrasker med sitt gjennomsiktige preg, men skuffer ikke smaksmessig. Fin og fruktig på nesen, fint humlepreg, sitrus og urter. Fruktig på smak, godt integrert alkohol, veldig lettdrikkelig, balansert bitterhet og lang ettersmak. Et godt øl!

Redhook Long Hammer IPA er humlepreget og klassisk, litt malt med sirup, sitrus og urter. Det har god fylde og et veldig klassisk IPA-preg, men om enn litt kjedelig. Kjøp om du vil ha en amerikansk klassiker på ca. 6%.

Mohawk Lushious IPA er et godt eksempel på kvaliteten til svenske bryggerier. Aroma med fint og kompleks humlepreg, tropisk frukt, florale toner og urter. Den har veldig god fylde og fruktighet tross sin gjennomsiktbarhet, veldig godt! Sitter lenge.

Founders Centennial IPA 2017 har en deilig humlete aroma, fruktig og en del karamellmalt. Den er kremet og mørk, litt mye malt for min smak men fruktig og fin.

Little Brother Crop Dust IIPA har en litt kunstig aroma, fruktig og intens, men ikke så innbydende. Litt mye skum, litt ubalansert, godt potensiale men kommer ikke helt opp da den er den dyreste i testen. Feil på batch?

Against The Grain Twine Ball God og klassisk IPA lukt, litt tung maltaroma, sitrus og karamell. Også på smak litt mye malt for meg, god og kremet konsistens, litt bitter men mer karamell.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..